L'alcaldable, Núria Gibert, ha presentat les mesures / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable, Núria Gibert, ha presentat les mesures / Foto: Cugat Mèdia

  • Albert Prat
  • | el 15/mai/19

Redistribució, representativitat i reconeixement, eixos de les polítiques feministes de la CUP-PC

La CUP-PC aposta per una actitud propositiva i per mesures pioneres en l'àmbit del feminisme com un dels eixos transversals del seu programa. La formació anticapitalista ha presentat aquest dimecres, de la mà de la seva alcaldable, Núria Gibert, les mesures que volen impulsar en aquest àmbit, que s'enquadren en la política de 'les tres R': redistribució, reconeixement i representació. Pressupostos amb perspectiva de gènere, polítiques de visibilització, clàusules socials i incrementar els recursos a l'àrea d'Igualtat arrodoneixen el programa, juntament amb velles reivindicacions dels cupaires, com el Casal de Dones.

'Cal paliar la desigualtat estructural que afecta el dia a dia, però també cal ser capdavanteres en polítiques d'inclusió i igualtat', ha assegurat Gibert. En aquest sentit, la coalició vol revertir les estructures econòmiques que porten a la desigualtat, les jerarquies de valor cultural i donar veu a les dones a l'espai públic. Entre d'altres mesures, la CUP-PC vol crear un Observatori del Gènere que permeti monitoritzar aquest àmbit des del mateix Ajuntament, a més d'incidir en la importància, eficiència i desenvolupament dels plans d'igualtat municipals.

Això permetria, en paraules de Gibert, fer polítiques 'amb rigor, no com la que s'ha fet fins ara'. El programa dels cupaires també proposa crear un 'cercle integral' contra la violència masclista i convertir als ciutadans en 'agents de la transformació'. En aquesta línia anirien, per exemple, iniciatives per fomentar relacions sanes als instituts i la formació del personal municipal en la lluita contra la violència.

Núria Gibert

Entenem que hi ha dos elements principals, un és paliar les conseqüències de les desigualtats estructurals que ens afecten el dia a dia i l'altra és ser propositives en polítiques d'igualtat.




NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat