• Anna González
  • | el 17/mai/19

[Entrevista 26-M] Pere Soler (PSC): 'Hem de treure sòl de sota les pedres per fer habitatge protegit'

El PSC es presenta com la candidatura que tindrà la clau de la governabilitat el proper mandat, després de l'experiència de 10 mesos del seu portaveu a l'equip de govern. Així, estableix com a prioritats l'ocupació, l'habitatge, la seguretat i la mobilitat, eixos pels quals aposta per un increment de recursos. En parlem amb l'alcaldable del PSC, Pere Soler, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.



Prioritats per a Sant Cugat
El PSC vol un Sant Cugat sostenible, 'on tothom hi tingui cabuda'. Això ho defineix l'alcaldable, Pere Soler. Per això marca com a principals prioritats l'ocupació, l'habitatge, la seguretat i la mobilitat, ja que, diu el candidat, són els àmbits que més preocupen la ciutadania.

Seguretat
S'ha d'apostar per fer polítiques de seguretat, fet que 'no està renyit amb ser d'esquerres'. Per al PSC això passa per incrementar les partides dedicades a seguretat i doblar el nombre d'agents de la Policia Local. A més, proposen instal·lar sistemes de prevenció com les càmeres de videovigilància, crear comissaries de barri i implantar les figures del sereno i del tècnic de seguretat.

Habitatge
Pel PSC el pla d'habitatge fins al 2030 és una bona planificació, però 'arriba tard'. Els socialistes marquen la prioritat en aquesta matèria en aconseguir sòl per construir habitatge protegit i per tant incrementar sensiblement la partida destinada a polítiques d'habitatge.

Respecte a Promusa, diuen, 'hi ha hagut una mala gestió en els darrers 15 anys', fet pel qual la candidatura proposa fer una auditoria a Promusa, a més d'aprimar l'estructura de l'empresa.

Mobilitat
Soler aposta per actualitzar el Pla de Mobilitat per repensar la xarxa de carril bici, la necessitat d'aparcaments o el reforç del transport públic, entre d'altres. De fet, el PSC creu que s'ha de fer una aposta en ferm pel transport públic urbà, amb especial atenció en el transport a demanda i la construcció d'una parada d'autobusos central.

Pactes postelectorals
'Mantindrem una política de pactes coherent amb el nostre programa electoral i amb el que decideixi la militància', diu el candidat del PSC, qui assegura que són partidaris de 'parlar amb tothom'. De fet, es mostra convençut que el partit tindrà la clau de la governabilitat a la ciutat.


  • Una prioritat: Les persones

  • Una promesa electoral: No canviar i ser el Pere Soler de sempre.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: Els Jardins del Vallès.

  • Una mesura que fomentaria: El complex esportiu de Mira-sol amb una revisió.

  • Un partit amb el qual pactaria: Sant Cugat en Comú.

  • Un partit vetat a possibles pactes: VOX.

  • El Sant Cugat que volen és inclusiu.

  • Un pronòstic: Serem la clau de la governabilitat de la ciutat.


  • Pere Soler

    Hem de treure sòl de sota les pedres per fer habitatge protegit. Hi ha parcel·les públiques on es pot construir habitatge.


    NOSALTRES

    Cugat.cat
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat