• Anna González
  • | el 23/mai/19

[Entrevista 26-M] Núria Gibert (CUP-PC): 'Està exhaurit el model de Convergència'

Per a la CUP-PC és el moment de revertir les prioritats de Sant Cugat marcades per 32 anys d'un mateix color polític al govern municipal i aquest és el seu compromís. La candidatura situa com a prioritats per a Sant Cugat l'habitatge, fer una ciutat més inclusiva i revisar les polítiques socials. En parlem amb l'alcaldable, Núria Gibert, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.



Model de Sant Cugat
'Quan la CUP hi és passen coses i quan la CUP governa passen encara més coses', assegura l'alcaldable de la CUP- PC. Això passa, ha explicat Gibert, per una governança més ètica i més participada. En aquest sentit, es compromet a fer 'una inversió de les prioritats' i posar al centre els problemes de la gent.

Per a la CUP-PC les prioritats s'han de fixar en aconseguir una ciutat més inclusiva a través de la tarifació social, abordar l'habitatge i revisar les polítiques socials perquè siguin proactives i es vegin com a drets.

Habitatge
La CUP- PC planteja abordar la problemàtica de l'habitatge a la ciutat des de tres fronts. Un primer immediat per donar resposta als casos d'emergència amb més pisos, un segon amb l'increment del parc d'habitatge públic i un tercer amb la remodelació del model de ciutat per incrementar la densitat, especialment als districtes.

Respecte a Promusa, Gibert creu que s'han de posar 'llums i taquígrafs' amb una auditoria externa i interna, a més de revisar la seva estructura i 'posar-la a treballar' per fer habitatge. A més, proposen revisar els criteris d'accés a l'habitatge públic, que s'haurien de fer segons la tarifació social, i implantar una renda bàsica d'emancipació.

Seguretat
En matèria de seguretat, la candidatura aposta per incrementar la ràtio de Policia Local, així com intensificar la figura de l'agent de barri i de proximitat. En aquest sentit, la CUP-PC es mostra partidària de abordar la problemàtica des de les solucions socials, més enllà de les punitives. Això implica 'fer barris més segurs a través de la cohesió' i incidir en l'urbanisme.

Per contra, es mostren contraris a la implantació de càmeres de seguretat, ja que consideren que la inversió que s'ha fer 'no ha donat resultats'. Gibert afirma que les tecnologies de control són un retrocés en drets individuals i serveixen més com a 'pirotecnia electoral' que no pas com a resultats. En aquest sentit, prefereixen destinar aquesta inversió a personal i formació.

Mobilitat
'Prioritzem el pas de les persones'. Així resumeix Gibert les mesures en mobilitat, un àmbit en el qual assegura que Sant Cugat té un problema. Aposten per millorar el transport públic i redactar un nou Pla Mobilitat consensuat com a resposta a l'actual model 'horitzontal i rodat'.

Pactes postelectorals
La CUP-PC descarta qualsevol pacte amb Junts per Sant Cugat, de qui diu tenen models gairebé antagònics. En aquest sentit, l'alcaldable creu que com a oposició han estat resposables i han compartit 'la lluita contra la repressió política i la defensa del dret d'autodeterminació', però recorda que la formació va néixer 'com un mirall invers de la política que s'estava fent a la nostra ciutat i que ens estava expulsant'.

És per això que Gibert entén que Junts per Sant Cugat els presenti com 'un risc', ja que ha arribat el moment d'un canvi després de 32 anys 'que són massa'. Per a la candidata, el mateix Junts per Sant Cugat s'està fent 'una esmena general' al seu model, del qual diu està exhaurit.

Preguntada sobre fins a on està disposada la candidatura a arribar per canviar el color polític del govern municipal, Gibert situa el limit en 'allò que ens deixi estar tranquils i en armonia amb la consciència'. En aquest sentit, és més partidària d'acords puntuals segons projectes i prioritats.


  • Una prioritat: L'habitatge.

  • Una promesa electoral: Augmentar el parc d'habitatge

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: La Biblioteca Central Urbana.

  • Una mesura que fomentaria: La Unió.

  • Un partit amb el qual pactaria: Qualsevol dels dos d'esquerres.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Aquells que faciliten la nostra persecució política.

  • El Sant Cugat que volen és inclusiu.

  • Un pronòstic: Farem història i tindrem un govern d'esquerres.


  • Núria Gibert

    El seu propi model s'exhaureix. Fan una esmena general al seu model i no poden dir-ho. Hi ha molta gent que té ganes d'una governança ètica i transparent.


    NOSALTRES

    Cugat.cat
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat