Núria Gibert, Dolors Cruset i Pau Sánchez han presentat les propostes / Foto: Cugat Mèdia

Núria Gibert, Dolors Cruset i Pau Sánchez han presentat les propostes / Foto: Cugat Mèdia

  • Clara Bardají
  • | el 23/mai/19

Decretar l'emergència climàtica és la prioritat de la CUP-PC en polítiques de medi ambient

La CUP-PC prioritza, tant si està a govern com a l'oposició, una declaració d'emergència climàtica. En la presentació de les polítiques sobre medi ambient i ecologisme aquest dijous, l'alcaldable de la formació, Núria Gibert, ha assegurat que aquesta declaració serà 'una de les primeres propostes' que faran al primer ple del nou govern. La candidatura també es compromet a complir amb la responsabilitat política que suposa tenir el 'privilegi' que Sant Cugat estigui 'a la falda de Collserola'.

El projecte de la CUP-PC, com ha explicat Gibert, 'vol una ciutat que no només és verda d'aparença sinó que sigui verda realment'. A més, l'emergència climàtica és a àmbit mundial i el planeta, afirma Gibert, 'fa molts anys que demana auxili'. És per això que la formació proposa 'aprofitar el moviment planetari' i que aquesta emergència es 'combati' també a Sant Cugat amb diverses propostes que recullen en el seu programa.

Fomentar la gestió forestal sostenible
Dolors Cruset, de la CUP-PC, explica que la ciutat té un parc natural amb una 'elevada importància ecològica' i consideren necessàries 'sinergies amb el parc' per garantir aquesta gestió de manera adequada.

Recuperar sòl agrícola abandonat o en desús
Amb l'objectiu, descriu Cruset, de 'caminar cap a la sobirania alimentària'. La candidatura creu important 'donar cabuda' a l'agricultura ecològica local i posar èmfasi en els espais de menjadors ecològics per fer-los també locals.

Gestió de residus
La CUP-PC aposta pel model de gestió 'porta a porta', un model de recollida selectiva i que 'ajuda a augmentar l'eficiència i aconsegueix la recollida d'un 90% de residus', com ha explicat el membre Pau Sánchez.

Municipalització de l'aigua
L'objectiu de la formació és 'recuperar l'aigua com un bé públic i com un dret col·lectiu'. El programa també inclou la voluntat d'aconseguir 'una tarifació social i establir uns trams que incentivin els baixos consums d'aigua'.

Sensibilitat animal
La CUP-PC vol 'defensar els drets d'aquells que no poden fer-ho per si mateixos'. Sánchez assegura que l'Ajuntament té competències traspassades que els permet fer feines en determinats aspectes i la seva 'proposta estrella' és posar en marxa un refugi d'animals a Sant Cugat.


Núria Gibert

Aquesta emergència climàtica o ecològica no és d'ara, ja fa molts anys que el planeta demana auxili. Nosaltres sempre hem assumit aquestes consignes ecologistes com a pròpies però, aprofitant que hi ha un moviment mundial que està posant l'accent això, Sant Cugat no és pot quedar enrere en termes declaratius ni en termes reals.




NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat