Els cinc alcaldables ja treballen en els pactes postelectorals / Foto: Cugat Mèdia

Els cinc alcaldables ja treballen en els pactes postelectorals / Foto: Cugat Mèdia

  • Pau Vázquez
  • | el 30/mai/19

Què van dir els alcaldables en campanya sobre els pactes postelectorals?

A menys de tres setmanes per a la constitució del nou Ajuntament, les formacions polítiques que han obtingut representació al consistori comencen a treballar per arribar als pactes postelectorals que decidiran qui serà el proper alcalde o alcaldessa de Sant Cugat. Els nou regidors de Junts per Sant Cugat no donen la majoria necessària perquè l'alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, mantingui l'alcaldia amb comoditat. Per altra banda, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC sumen 13 regidors i podrien unir-se per propiciar un canvi de color al consistori. La cursa pels pactes, per tant, ja ha començat. Però, què van dir els alcaldables de les cinc candidatures que han obtingut representació sobre els pactes postelectorals?

Què van dir els candidats?

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat)

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat)

'Des del minut zero estem dient que obrirem el govern a Esquerra. Aquesta és la nostra opció. La resposta d'ERC, però, és que ens han de fer fora del govern. No pactarem amb aquells partits que lluiten contra el nostre país'.



Mireia Ingla (ERC-MES)

Mireia Ingla (ERC-MES)

'No arribarem a acords amb aquelles formacions que han permès que l'Oriol Junqueras i el Raül Romeva hagin hagut d'anar a recollir les seves actes escortats per la policia. Fins ara no ens hem assegut amb ningú. Nosaltres volem liderar el govern de la ciutat'.




Pere Soler (PSC)

Pere Soler (PSC)

'Nosaltres creiem que serem la clau per a la governabilitat de la nostra ciutat. Mantindrem una política de pactes coherent amb el nostre programa electoral i amb el nostre ideari polític. El PSC no respon a la submissió d'una majoria imaginària d'esquerres. Tenim ideari, pràxis i experiència pròpia per prendre les nostres pròpies decisions'.




Aldo Ciprian (Cs)

Aldo Ciprian (Cs)

'Nosaltres no pactaríem mai amb Junts per Sant Cugat. No es pot pactar amb unes persones que tenen molt a amagar. Si han de governar altres forces polítiques, tant se val, ho prefereixo a que governi Junts per Sant Cugat'.




Núria Gibert (CUP-PC)

Núria Gibert (CUP-PC)

'És important fer fora a Convergència del govern. Volem parlar de projectes, de suports puntuals i estables i veure quina aritmètica suficient tenim. Pactaria amb els dos partits que es diuen d'esquerres'.




NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat