• Pau Vázquez
  • | el 15/jun/19

Coneix Mireia Ingla, la nova alcaldessa de Sant Cugat

Mireia Ingla és, finalment i després de dies de tensió, reunions i pactes, l'alcaldessa de Sant Cugat. Ingla culmina així un camí que va iniciar a les eleccions municipals de 2011 on la formació republicana es va quedar sense representació. Tot i la derrota, la republicana va ser reelegida alcaldable per a les eleccions de 2015, en les quals ERC va tornar a entrar al consistori amb tres regidors. Un mandat en el què destaca les dues negatives a entrar al govern: la primera amb la CiU de Mercè Conesa, i la segona amb el PDeCAT-Demòcrates de Carmela Fortuny. Sempre amb el mateix raonament: 'ser l'alternativa a un govern convergent de 32 anys'.

I finalment, al tercer intent, així ha estat. Després d'aconseguir sis regidors a les passades eleccions municipals i ser segona força, Ingla liderarà el govern de la ciutat. Pel camí hi ha hagut capítols difícils, com el trencament del segon acord d'estabilitat pressupostari amb el PDeCAT arran del pacte de govern amb el PSC en l'últim mandat.

La seva trajectòria
Llicenciada en dret i amb un màster en Mediació a la Universitat de Barcelona (UB), Ingla, de 51 anys, va néixer a la Seu d'Urgell i es va instal·lar a Sant Cugat fa més de 20 anys. És veïna del barri mirasolenc de Mas Gener, està casada i té tres fills.

Col·labora amb Càritas al Servei de Mediació de l'Habitatge com a mediadora entre entitats financeres i famílies que tenen dificultats per pagar les seves hipoteques, així com en formació a persones nouvingudes.

Mira aquí l'entrevista de personalitat que Cugat Mèdia va fer a Ingla amb motiu de les eleccions municipals.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat