NOTÍCIES

Cultura

El Cor Simfònic Femení de Catalunya es presenta en societat al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Un centenar de veus femenines han sonat a l'uníson aquest diumenge al Teatre-Auditori en la presentació en societat del Cor Simfònic Femení de Catalunya. El Cor de Noies de l'Orfeó Català, les Noies del Cor de l'Auditori Josep Carreras, el Cor Aglepta i el Cor Femení Voxalba s'han fusionat en una sola formació de grans dimensions que ha interpretat temes de Brahms, Schubert i Vaughan Williams amb l'acompanyament de l'Orquestra de l'Auditori Josep Carreras. Després de l'estrena a Sant Cugat la proposta es podrà escoltar al Palau de la Música i a l'Auditori Josep Carreras de Vilaseca.



Una de les principals característiques dels cors de noies de Catalunya són les seves reduïdes dimensions. Una particularitat que els permet cuidar el so però que, sovint, no els deixa afrontar obres de gran embargadura. El Cor Simfònic Femení de Catalunya neix precisament per aconseguir un cor de més volum, cos i gruix, que els permeti interpretar peces com les que han sonat al Teatre-Auditori.

La vetllada ha començat amb la peça 'Simfonietta', per orquestra sola, de Britten, i ha seguit amb l''Ave Maria' de Brahms i el 'Psalm 23' de Schubert. Després de la mitja part ha vingut el plat fort de la nit amb la interpretació de l'obra de grans magnituds 'Folk Songs for the Four Seasons' del britànic Ralph Vaughan Williams.

Sota la direcció de Xavier Pastrana, les 100 veus femenines han mostrat una combinació perfecta i han interpretat amb caràcter un repertori ben variat. Com explica el director del Cor Aglepta, Oriol Castanyer, aquesta uniformitat del so és el resultat de molts mesos de feina.

Oriol Castanyer

Sobretot ha calgut acostumar-se al so d'aquest nou cor que hem format, que és molt diferent al so de cada cor de manera individual. Han estat dos caps de setmana de treball conjunts molt intensius i, finalment, també amb l'orquestra.

La cita d'aquest diumenge a Sant Cugat ha posat de manifest la bona salut del cant coral a Catalunya. Segons dades de la Federació Catalana d'Entitats Corals a casa nostra hi ha més de 700 cors registrats. Un moment dolç que, com explica Pastrana, no es veu traduït a les programacions dels equipaments culturals del país.

Xavier Pastrana

Hi ha molta música coral al país, però no sol ser habitual trobar cors a nivell de programacions als auditoris. Per tant, per nosaltres és molt benvingut poder fer tres concerts i un d'ells a un auditori com aquest on estem tan a gust.

Sant Cugat ha estat testimoni del naixement d'un projecte de cant coral de gran envergadura que ja té la mirada posada al futur i que projecta futures actuacions a dos anys vista.




Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.