NOTÍCIES

Cultura

'Claudia' reviu al Teatre-Auditori el cas dels nens robats durant la dictadura argentina


  • Comparteix:

'Claudia' ha portat aquest dissabte al Teatre-Auditori el cas dels nens robats argentins i dels néts restituïts a les Abuelas de Plaza de Mayo. L'obra ha posat sobre l'escenari la història autobiogràfica de Merceditas Landa, una argentina que amb 22 anys es va assabentar que era una nena robada i que en realitat es deia Claudia Poblete. El muntatge forma part dels actes del Dia Internacional de la Dona i del Dia Mundial del Teatre.

El cas de Poblete va obrir la porta a acabar amb la impunitat decretada per llei a l'Argentina. La seva protagonista, Claudia Poblete, explica que fer l'obra l'ha ajudat a pair la història.

Claudia Poblete

M'ha servit molt per poder acceptar-ho i reconèixer-me en totes les etapes del procés. Això ha estat impagable, ja que m'ha permès tenir una visió més completa malgrat que és un procés que segueix viu en mi.

L'experiència autobiogràfica ha estat traduïda en clau escènica per la companyia La Conquesta del Pol Sud. El seu director, Carles Fernàndez Guia, creu que 'Claudia' pot donar una lliçó sobre com tractar la memòria històrica a l'Estat espanyol.

Carles Fernàndez

Com s'ha de gestionar la memòria històrica, quina importància, quin pes té... Perquè a l'Argentina això està molt treballat, molt més del que ens pensem quan ho veiem en documentals o ho llegim en llibres.

La Conquesta del Pol Sud ja va visitar el Teatre-Auditori el 2015 per explicar la història de 'Nadia', l'experiència d'una jove afganesa que es va fer passar per noi.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.