NOTÍCIES

Cultura

Ja pot consultar-se el Protocol dels Seguicis Festius, amb el Boc de Can Vernet com a novetat


  • Comparteix:

La coordinadora i la tinenta d'alcalde de Cultura han presentat el protocol aquest dimarts

La coordinadora i la tinenta d'alcalde de Cultura han presentat el protocol aquest dimarts

El Protocol dels Seguicis Festius ja es pot consultar en paper i en línia, i inclou com a novetat respecte a l'any passat la participació de la bèstia dels Diables, el Boc de Can Vernet. La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular de Sant Cugat ha escrit els textos d'un document editat per l'Ajuntament del qual s'han imprès 1.500 exemplars i que està previst que en un futur inclogui la participació de col·lectius com l'Entitat Sardanista i arribi als centres d'ensenyament per transmetre els detalls d'aquestes tradicions a la canalla.

El llibret s'ha elaborat arran d'una moció aprovada al ple del maig de l'any passat i ja va començar a aplicar-se a la festa grossa de 2016. La vocal de la coordinadora Eva Tataret ha explicat que cal que el protocol garanteixi una continuïtat per mantenir la tradició, però també ha de ser flexible per incorporar canvis.

Eva Tataret

El protocol ha d'estar blindat perquè continuï mani qui mani, però també ha de ser flexible.

Tataret ha explicat que agrupacions com l'Entitat Sardanista i figures com el Gall del Monestir tenen la porta oberta a formar part d'aquest recull de normes i detalls.

La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha recordat que la redacció del protocol forma part del Pla Director de Cultura Popular i Tradicional que està treballant el consistori amb les entitats. Per Fortuny, el seguici és un dels actes més importants de Festa Major i per això el document vetlla per ell.

Carmela Fortuny

El seguici és imprescindible: és un dels actes més importants de Festa Major.

El protocol tornarà a posar-se en pràctica entre dimecres i diumenge de la setmana vinent, amb motiu de la Festa Major 2017.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.