NOTÍCIES

fm2012

60.000 persones diàries consoliden la Festa Major de les places


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa / Font: Localpress

Moment de la roda de premsa / Font: Localpress

La Festa Major ha acollit un flux de gent de 60.000 persones diàries durant els quatre dies de celebracions. L'alta participació, tant d'entitats com de santcugatencs, consolida un model basat en les places com a epicentre de les activitats, que servirà de punt de partida per a la reflexió entorn la Festa Major del futur que s'abordarà a partir de setembre. Enguany, l'èxit d'afluència ha esquivat les incidències, que han estat escasses, segons ha valorat l'Ajuntament.

Quatre dies de celebracions, 180 activitats programades, una vuitantena d'entitats i molta participació. Aquest és el balanç de la Festa Major d'enguany, una de les que ha registrat més afluència de gent, segons ha destacat el consistori. De fet, l'Ajuntament calcula que unes 60.000 persones diàries han passat per les diferents propostes.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la proximitat, diversitat i pluralitat de l'oferta que permet l'estructuració de la Festa Major entorn diverses places de la ciutat, una de les claus de l'èxit de la festa grossa.

Mercè Conesa

Pot generar afluència de gent i permet molta proximitat, pluralitat d'oferta i diversitat de públic.

De fet, la Festa Major de Sant Cugat encararà a partir del setembre, quan es constituirà la taula de participació específica, el seu futur. Les bones xifres deixen la porta oberta a mantenir aquest format de festa basat en les places com a centres entorns els quals gira la programació.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha avançat que alguns dels reptes a abordar serà el trasllat d'aquelles activitats que apleguen més gent.

Xavier Escura

Un dels aspectes a millorar és no morir d'èxit en alguns dels actes programats. Com el Concurs d'Arrossos. És un dels temes que entrarà en la reflexió

Un altre dels reptes és la integració dels nous barris a les celebracions. L'Ajuntament, en el marc del procés de definició del nou model de festa, decidirà si s'ubiquen activitats del programa a Volpelleres i Can Mates o s'aposta per crear festes pròpies com les dels districtes i Valldoreix.

De la mateixa manera, i després de l'experiència d'aquest any, l'equip de govern descarta incloure al nou model de Festa Major l'espai Barraques. El tinent d'alcalde de Segurat Ciutadana, Jordi Puigneró, ha assegurat que les incidències registrades enguany han estat escasses. En total, tres serveis per alcoholisme, una baralla amb un ferit lleu, una diligència per tentativa de furt a una barra de bar, una altra per venda ambulant sense permís, un part i una quarantena d'intervencions menors de Creu Roja.

De fet, l'equip de govern ha destacat també la important tasca dels voluntaris i equips municipals. La Festa Major d'enguany ha comptat amb 39 agents policials i més d'un centenar de voluntaris de Protecció Civil, de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i de Creu Roja, i ha mogut al dia 640 metres quadrats de tarima, 3.500 cadires, 450 taules i un miler de tanques.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.