EL COMERÇ DE CASA

Bars i restaurants de Sant Cugat encaren el desconfinament amb incerteses

El Gremi de Restauradors de Sant Cugat espera ajudes per retornar a l'activitat


Temes relacionats

Fase 0: el comerç de Sant Cugat comença a revifar ( 4/mai/20)

La fase 0 de la desescalada entra en vigor a tot el territori ( 4/mai/20)

Bars i restaurants de Sant Cugat, obligats a tancar pel coronavirus (13/mar/20)


  • Comparteix:

Els bars i restaurants de Sant Cugat van abaixar la persiana el 14 de març passat com a conseqüència de l'estat de l'alarma decretat. Durant aquest temps, alguns d'ells han pogut oferir servei a domicili o per emportar-se, i mantenir certa activitat, però la majoria han hagut de tancar i molts d'ells aplicar expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Des del Gremi de Restauradors de Sant Cugat asseguren que la situació, així com el futur, és 'complicada', tot i que es va recuperant l'activitat.

Des d'aquest dilluns, aquests locals poden reobrir per a comandes. A Sant Cugat, però, són pocs els quals s'han pogut adaptar i la resta esperen al moment en què es permetrà obrir les terrasses i els locals. Això sí, amb restriccions i mesures de seguretat.

Aquest procés, ha explicat al magazín 'Connectats' que Cugat Mèdia produeix per a la Xarxa el president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, Xavier Vendrell, genera incerteses entre els associats.

L'entitat ja s'ha reunit amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, i els responsables de les àrees de Comerç i Economia per abordar la situació del sector al municipi. El col·lectiu reclama ajudes. De moment, ha assegurat Vendrell, hi ha bona predisposició per part del consistori, que els ha garantit que s'ampliarà l'espai de via pública per ocupar amb les terrasses i els hi facilitaran material de protecció.

Tot i 'la situació complicada', Vendrell confia que l'activitat anirà creixent segons avancin les setmanes i es podran anar incorporant treballadors a les plantilles.


Xavier Vendrell

La situació és molt complicada i el panorama de futur que preveiem és encara més complicat. Ja no només és haver d'estar tancats, sinó les condicions que tindrem per obrir i si hi ha un rebrot. El problema, a banda dels diners que hem deixat de percebre, són les problemàtiques per rebre finançament per part d'entitats bancàries.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.