Neix l'ens que construirà i gestionarà l'EsportParc Internacional de Catalunya


Temes relacionats

El parc empresarial de l'esport fa avui un pas endavant amb la signatura d'un protocol (13/oct/09)


  • Comparteix:

El govern ha donat llum verda al finançament de la construcció i explotació de l'EsportParc Internacional de Catalunya, amb seu a Sant Cugat, a través d'un préstec de 41 milions d'euros. Amb aquesta mesura, la Generalitat dóna suport a la creació d'un clúster esportiu al voltant del Centre d'Alt Rendiment (CAR), mitjançant la creació d'un parc empresarial, un centre de recerca i d'altres serveis associats a l'esport. Les entitats privades i les administracions que es donen la mà en aquest projecte, entre elles l'Ajuntament, han constituït aquest dimarts la societat público-privada que durà a terme el parc en un acte al Palau de la Generalitat.

El futur EsportParc Internacional de Catalunya serà una realitat gràcies a l'aliança entre els sectors públic i privat. El públic integrarà un 49% de la societat a través del Consell Català de l'Esport, l'Ajuntament i el CAR, mentre que el privat conformarà un 51% de la societat a través de Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, la Caixa i la Unió de Federacions Esportives Catalanes.

L'objectiu de la iniciativa, que consisteix en un parc empresarial de 31.000 metres quadrats, és facilitar les sinergies entre el món de l'empresa, el coneixement, la tecnologia i l'esport a través d'empreses líders en el sector.

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha destacat la bona entesa entre les dues administracions a l'hora de tirar endavant el projecte.

Josep-Lluís Carod-Rovira

La Generalitat i l'Ajuntament han caminat amb els mateixos objectius i hi ha hagut una magnífica entesa.



L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que a la ciutat li fa especial il·lusió acollir aquest projecte ja que des de la perspectiva de país és una iniciativa 'd'economia de futur'.

Lluís Recoder

Ens fa il·lusió perquè pensem que està ideat en el camí de l'economia de futur.


Recoder també ha destacat que l'entorn del projecte és privilegiat pel sincrotró Alba, centres universitaris d'alt nivell i el parc empresarial Creapolis.

El projecte tindrà fases més avançades en què es construirà en 70.000 metres quadrats un parc tecnològic, una vila per a esportistes, una clínica especialitzada en esport i salut, una escola de negocis i quatre pistes cobertes convertibles en recinte firal, entre altres espais.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Felicito al Sr.Alcalde, per lograr tal empressa. Cada vegada, Snt. Cugat, te mes el rango de Gran Ciutat i de ciutat important ,no sols del nostre Pais, sino a nivell Europeu. Per Catalunya, endavant.

peredekaltruku. Enviat el 14/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.