Sant Cugat segueix apostant per l'esport com a eina educativa


  • Comparteix:

La importància de l'esport en l'educació i la formació dels nens i nenes. Aquest ha estat l'eix principal de la jornada formativa 'Triangle per l'educació' organitzada per l'Ajuntament, el Club Karate Sant Cugat, l'Institut de la Infància i la Coordinadora d'Entitats Esportives. L'acte, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de Cultura, ha comptat amb les ponències de diversos experts en aquest àmbit que han aportat el seu punt de vista.

Si una cosa està clara, i Sant Cugat està posar-li cada vegada més èmfasi, és la importància que té l'esport com a eina educativa i formativa. L'esport proporciona als nens i nenes un seguit d'aspectes que els ajuden a formar-se com a persones durant la seva infància. A més, amb el pas dels anys, molts dels aprenentatges al terreny de joc s'acaben utilitzant per a assumptes personals.

Tot i això, el professor del departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat d'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Tomàs Peire creu que l'esport no sempre educa.

Tomàs Peire

S'ha d'educar a través de l'esport. L'esport és un àmbit en el qual es manifesten comportaments susceptibles de ser educats. L'educació no es produeix si no hi ha intencionalitat.





De la seva banda la psicopedagoga Maria Pilar Arzequell explica la importància de l'esport durant el desenvolupament dels nens i nenes.

Pilar Arzequell

Si el nen veu l'esport com un plaer, això l'ajuda en el seu creixement personal. L'entorn on viu el nen ha d'ajudar a afavorir.




En aquesta mateixa línia s'ha expressat la dinamitzadora del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) del Departament d'Educació de l'Ajuntament, Joana Casteleiro.

Joana Casteleiro

L'esport ens pot ajudar a cohesionar tot un barri, a crear un sentiment de pertinença i pot millorar la qualitat de vida de l'infant i el jove.



Finalment, la presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives, Lourdes Llorente, ha mostrat la seva voluntat per continuar treballant tots junts i aconseguir que l'esport sigui vist com un punt més en l'educació dels petits, una tasca que a hores d'ara ja desenvolupen algunes entitats esportives com la UESC, el Club Karate Sant Cugat i el Sant Cugat Esport.

A l'acte també hi ha assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat. Totes dues han encoratjat totes les entitats esportives locals a continuar desenvolupant aquesta tasca tan important d'unir l'esport i l'educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.