Ascens històric a Primera Catalana

Les noies de la UESC han celebrat la victòria

El conjunt femení de la Unió Esportiva Sant Cugat venç (54-46) el Sant Jordi i obre la porta, per primera vegada a la història, a la Primera Catalana. Malgrat un inici dubitatiu, les jugadores de Leandro Nahmanovic han superat les rubinenques gràcies a un tercer quart de molta efectivitat. Després d'una temporada irregular a nivell de resultats, la UESC ha protagonitzat un tram final de temporada de llegenda, amb 10 victòries a les darreres 10 jornades.

Les santcugatenques han protagonitzat un inici amb certs nervis, conscients de la importància del partit. Les visitants s'han mostrat més efectives i superiors en totes les facetes del joc, i més amb les locals sense poder comptar en aquests primers compassos amb la participació de Miriam, que ha sortit en els moments crucials del matx malgrat estar lesionada. A manca de quatre minuts pel descans el Sant Jordi ha fet un bon parcial que les ha col·locat amb sis punts d'avantatge, que s'han ampliat a 10 a la mitja part. El tercer quart ha estat la clau del matx, ja que les vermell-i-negres han pogut remuntar l'electrònic amb un alt encert des de la línia de tres, i amb Miriam a pista s'ha pogut controlar millor el rebot. En els darrers minuts semblava que les rubinenques s'apropaven a les vermell-i-negres, però les locals han certificat una victòria que dóna, virtualment, un ascens històric. Ara només cal esperar la confirmació de la Federació per corroborar el que és el primer ascens a Primera Catalana, categoria en la que el bàsquet femení de la UESC no havia jugat mai. El tècnic santcugatenc, Leandro Nahmanovic, ha elogiat les seves jugadores pel treball durant la temporada, treball que també ha servit per guanyar el partit contra el Sant Jordi.

Leandro Nahmanovic

Hem hagut de remuntar el vuitanta o noranta per cent dels partits de lliga, pel que estavem preparades pel partit d'avui

A partir d'ara, celebracions i a esperar la confirmació federativa per saber que la UESC és, oficialment, equip de Primera Catalana. Aquesta notícia es podrà saber durant la setmana vinent. Si les de Nahmanovic no són premiades amb la plaça de manera directa, haurien de disputar un playoff d'ascens.