Els clubs hauran d'assumir les mutualitats dels jugadors


  • Comparteix:

L'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha aprovat els pressupostos, l'exercici econòmic del 2010 i la nova reglamentació esportiva en un acte que s'ha estès durant cinc hores i mitja al CAR de Sant Cugat. Els presidents dels clubs santcugatencs que han assistit a l'acte; Joan Salabert del Mira-sol Baco, Àngel Ruiz de l'Olímpyc Floresta i Josep Maria Félez de la Penya Blaugrana Sant Cugat; creuen que el fet que els clubs hagin de pagar a partir d'ara les mutualitats suposarà una gran despesa econòmica.

Unes 400 persones de 190 clubs catalans han assistit a l'Assemblea General Ordinària, que ha presidit Andreu Subies. Durant l'acte s'han presentat els comptes del passat exercici, que s'ha tancat amb pèrdues d'1.311.322 euros i un saldo negatiu de 350.776 euros. Unes pèrdues que la FCF vol pal·liar amb l'ajuda dels clubs, que a partir d'ara hauran de pagar per les mutualitats dels jugadors de manera total o parcial segons la categoria. Els juvenils i cadets pagaran el total de la mutualitat, és a dir 42,06 euros. Pel que fa als jugadors infantils, pagaran 14,02 euros més i alevins, benjamins i prebenjamins hauran de pagar 6 euros. Aquest punt és el que ha causat més controvèrsia i discussions entre els assemblearis.

Aquest augment de la despesa per part dels clubs ha estat valorat pels representants santcugatencs, que coincideixen que és un problema, però que ara mateix és la manera per intentar acabar amb el dèficit, tal com afirmen els presidents de l'Olímpyc Floresta, Àngel Ruiz, i el del Mira-sol Baco, Joan Salabert.

Ruiz i Salabert

No podíem continuar amb aquest dèficit i espero aquestes mesures siguin transitòries. / La situació econòmica és aquesta i poca cosa més es podia fer que aquesta mesura.


De la seva banda, els presidents de la Penya Blaugrana Sant Cugat, Josep Maria Félez, i del Sant Cugat Esport, Llorenç Santasusagna, creuen que, tenint en compte el nombre d'equips que tenen els seus clubs, serà una gran despesa haver de pagar les mutualitats dels jugadors.

Félez i Santasusagna

Amb els clubs amb 20 equips pot ser un problema molt greu pels diners. / No teníem previst haver de pagar aquestes quantitats però si així s'ha decidit haurem de pagar.


A l'assemblea s'han aprovat tots els punts del dia. Entre ells destaca també el canvi de reglamentació esportiva, com la supressió dels quatre períodes en categoria infantil per tornar als dos de 35 minuts, la doble amonestació per falta lleu, que no comportarà perdre's el proper partit, i l'eliminació dels cicles de cinc targetes grogues fins a categoria cadet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.