El nou pavelló de Sant Cugat a la ZEM la Guinardera prioritzarà l'espai de joc


Temes relacionats

La Coordinadora veu amb bons ulls l'esborrany del pavelló de la Guinardera (20/jun/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà un nou pavelló a la ZEM de la Guinardera per satisfer les necessitats d'espai de les entitats esportives. La nova instal·lació, que inicialment costarà tres milions i mig d'euros, serà un pav 3 amb una superfície total de 2.017 metres quadrats. L'Ajuntament licitarà el projecte i les obres a l'octubre i es preveu que els treballs puguin començar el primer semestre de 2015. Es tracta d'un equipament senzill, sense graderia, que prioritza l'espai destinat al joc.

El nou equipament serà un pav 3 amb espai per a tres pistes de joc distribuïdes de forma transversal. La pista de 1.530 metres quadrats tindrà marcats un camp d'handbol i un de futbol sala en la seva part longitudinal i dos de bàsquet-minibàsquet i tres de voleibol de forma transversal, tot i que no es descarta pintar d'altres per augmentar la polivalència de la pista. El projecte destaca per donar prioritat a la pista de joc com ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Hem pensat aquesta primera fase per a l'espai de joc i per donar sortida a la demanda de les entitats esportives.


Els espais auxiliars, 70 metres quadrats, constaran d'una zona per a magatzem i una sala per a la caldera. La zona destinada al públic representa un 10% de l'espai. Es tracta d'un deambulatori al voltant de la pista, destinat als espectadors i acompanyants. Com ha indicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, s'ha pensat en un pavelló auster i funcional.

Pere Casajoana

És un pavelló auster que no està renyit amb la imatge arquitectònica. El deambulatori, on es posarà el públic, dóna la imatge arquitectònica a l'edifici.


El nou pavelló no disposarà inicialment de vestidors, ja que es faran servir els ja existents a la Guinardera. No obstant això, està previst ampliar l'actual edifici de vestidors en una segona fase, encara sense calendari, i construir un altre pavelló al costat del que es farà, en una tercera etapa.

El cost del pavelló anirà a càrrec del pressupost municipal de 2014, 2015 i 2016, tot i que l'alcaldessa, Mercè Conesa, no descarta aportacions d'altres institucions. Tampoc no s'han fixat quines seran les entitats esportives que tindran prioritat en l'ús d'aquesta nova instal·lació, segons el regidor d'Esports, Xavier Tizón.

Preguntats per la data prevista d'acabament de les obres, l'alcaldessa ha preferit no marcar terminis.

La maqueta és obra de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSAV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.