Esports tindrà un pressupost de poc més d'un milió d'euros per al 2015


  • Comparteix:

Moment del Consell Sectorial d'Esports d'aquest dijous

Moment del Consell Sectorial d'Esports d'aquest dijous

L'àrea d'Esports de l'Ajuntament ha presentat aquest dijous al Consell Sectorial de l'Esport el pressupost per al 2015, que serà d'1,1 milions d'euros més una aportació de 175.000 per a inversions ordinàries. El Consell també ha servit per informar de les inversions realitzades durant aquest any en què s'han prioritzat arranjaments de paviments i entrades d'aigües, millores al pav 3 i la ZEM de la Guinardera. A més s'ha presentat l'avantprojecte de preus públics per aplicar a instal·lacions i serveis, que com a novetat recull bonificacions per als campus organitzats pels clubs.

El pressupost per l'any vinent és sensiblement inferior al de 2014 (1,2 milions) no per una rebaixa sinó pel traspàs de recursos a altres àrees en concepte de gestió i explotació del pav 3 i neteja i manteniment de les ZEM la Guinardera, Jaume Tubau i Can Magí. Dins del capítol de despeses on les partides són vinculades, que significa que es poden ajustar entre elles, es mantenen les partides destinades a gestió de programes i concessions així com la d'activitats esportives, 25.000 euros en cada cas, s'incrementa la de material i la de manteniment d'instal·lacions i es reajusta a la baixa la de lloguer d'instal·lacions, que passa de 95.000 a 90.000.

En el capítol de subvencions la gestió de serveis com l'OMET ha disminuït per la rebaixa que s'ha fet en la licitació, de la mateixa manera que ho han fet les partides per a la gestió d'instal·lacions com la Guinardera, Jaume Tubau i Can Magí, que han traspassat despeses a altres àrees.

Destaca l'augment de la partida per a activitats de centres educatius per l'acord recent amb els instituts Pla i Farreras i Angeleta Ferrer, que passa de 6.800 a 26.500 euros, i també l'aportació a les entitats esportives que s'incrementa en 20.000 euros per l'augment de les entitats que ho sol·liciten.

Respecte a les inversions, l'àrea d'Esports disposarà de 175.000 euros per gestionar directament. Són inversions que encara no s'han decidit però que tindran, com l'any passat, com a prioritat: paviments i entrades d'aigües, millores al pav 3 per convertir-lo en el pavelló dels grans esdeveniments de la ciutat, la ZEM de la Guinardera, una zona que està previst que creixi a partir d'ara, i la finalització d'espais entre altres.

La part més important de la inversió en esports, 300.000 euros, seran destinats al projecte tècnic i la direcció d'obra del nou pavelló, estarà gestionada per Obres i Projectes. Sobre la inversió que gestionarà esports el regidor, Xavier Tizón, creu que serà suficient per continuar actualizant els equipaments.

Xavier Tizón

Portem dos anys fent inversions en arranjaments i no queda gran cosa però esperem que aquests 175 mil euros ens ajundin a continuar posant la ciutat al dia.


A l'últim consell de l'any també s'ha presentat l'avantprojecte dels preus públics per a l'ús d'instal·lacions i serveis que, com a novetat, inclou graus de bonificacions als clubs que fan campus i casals. Per beneficiar-se d'aquestes bonificacions, els clubs hauran de presentar documentació addicional que acrediti que el cost de l'activitat no exclourà participants per motius econòmics. El servei municipal d'esports valorarà i decidirà la bonificació corresponent.

La diferència de preus entre equipaments com els pavellons i els camps de futbol ha provocat la protesta de clubs de futbol com Sant Cugat Esport, que a través del seu president, Llorenç Santasussagna, n'ha demanat una revisió.

Llorenç Santasussagna

Ara crec que hi ha un greuge comparatiu de fa temps. Sembla que hi ha un nou criteri, s'estudiarà i es demanarà que quan abans millor.


El nou pavelló de la Guinardera ha estat protagonista en els precs i preguntes. Algunes entitats com la UESC i el Volei Sant Cugat han expressat la necessitat de replantejar-se l'espai d'aquest equipament, que consideren podria ampliar-se alguns metres més per oferir més possibilitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.