L'esport de veterans a Sant Cugat no té límit d'edat


  • Comparteix:

Una imatge de l'entrenament del Matusalem XV, l'equip de veterans del Rugby Sant Cugat

Una imatge de l'entrenament del Matusalem XV, l'equip de veterans del Rugby Sant Cugat

Sant Cugat ha experimentat un fort creixement en la pràctica de l'esport de veterans. Gran part dels clubs tenen equips formats per esportistes que volen seguir en actiu, com és el cas del Rugby Sant Cugat i l'Handbol Sant Cugat o d'esportistes com l'atleta Manel González. El programa 'A fons' de Cugat.cat mostra que l'esport no té edat.



Sant Cugat està ple d'esportistes que segueixen practicant el seu esport preferit més enllà de la retirada. Així, continuen actius, mantenen un cercle d'amistats més ampli i augmenten la seva autoestima. És el cas de Robert Savé, jugador del Matusalem XV, que va jugar durant la seva joventut a Lliga Nacional amb el Barça, i va deixar el rugbi per dedicar-se a la feina. Anys després, va decidir tornar-hi i va unir-se a l’equip de veterans del Rugby Sant Cugat, on hi conviuen esportistes de diferents edats.

Savé afirma que amb l'esport veterà mantens l'estat físic i una estructura d'amistats.

Robert Savé

Si acabes la teva vida dins el club fent el mateix és fantàstic perquè mantens dues coses molt importants: el teu estat físic i una estructura d'amistats molt important.


El jugador de l'Handbol Sant Cugat de veterans, Juanjo González, va començar a jugar a handbol a l’escola quan tenia 12 anys i va deixar-lo quan en tenia 41. 7 anys després de retirar-se va decidir reprendre l'activitat esportiva perquè els seus fills poguessin veure'l jugar. A diferència del rugbi, a l’handbol hi ha lligues federades i, segons González, es juga per guanyar.

Altres esportistes com Manel González segueixen competint al més alt nivell. González va ser subcampió d’Espanya en 400 metres i va participar als Jocs Olímpics de Los Angeles 84, diu que continuarà entrenant fins que el cos li aguanti i ha estat campió d'Espanya i d'Europa de veterans.

L'esport de veterans té futur i seguirà creixent. Els clubs poden aprofitar la seva experiència, les generacions més joves poden emmirallar-se en jugadors històrics i amb els veterans l'entitat pot tancar un cercle que s’inicia a la base i es tanca a la jubilació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.