Rovira: 'Volem que Sant Cugat sigui Ciutat Europea de l'Esport al 2018 i 2019'


  • Comparteix:

Eloi Rovira, al plató de Cugat.cat

Eloi Rovira, al plató de Cugat.cat

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha explicat que Sant Cugat ha postposat ser Ciutat Europea de l'Esport al 2017 i optarà a aquest segell qualitatiu el 2018 i el 2019. Segons Rovira, és 'precipitat' rebre aquest reconeixement amb el volum de feina que suposa per a la ciutat.



La petició s'enviarà aquest any a l'Associació Europea de Capitals de l'Esport (ACES), organisme que decideix aquest reconeixement. Ser Ciutat Europea de l'Esport és un segell atorgat per l'ACES als municipis que generen un volum d'activitat esportiva i econòmica durant els dos anys en què es manté el reconeixement. És una distinció que cada any tenen una vintena de ciutats del Vell Continent.

El segell de Ciutat Europea de l'Esport reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar la salut dels seus habitants, a través de l'exercici i l’activitat física, i la transmissió de valors com el joc net i l'enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. Aquest reconeixement implica una major visibilitat internacional per a les ciutats distingides i l'accés a diferents subvencions per a projectes de la Unió Europea en l'àmbit esportiu.

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, confirma que Sant Cugat vol ser Ciutat Europea de l'Esport, però que s'ha de treballar amb temps.

Eloi Rovira

No arribem a tot i cal temporitzar els temes. Volem fer-ho, però ben fet.


L'ACES atorga tres reconeixements: Vila Europea de l'Esport, per a menys de 25.000 habitants, Ciutat Europa de l'Esport, categoria que vol endur-se Sant Cugat destinada a poblacions de menys de 500.000 habitants -enguany ho són Badalona i Alcobendas com a representats de l'Estat espanyol-, i Capital Europa de l'Esport, per a poblacions amb més de 500.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.