Els germans Pla, Mengual, Villaécija, Petchamé i Guinea comencen la seva aventura a Rio


  • Comparteix:

Els sis olímpics de Sant Cugat

Els sis olímpics de Sant Cugat

Sis esportistes santcugatencs participen en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro que es disputen fins al 21 d'agost. Els germans Pol i Bàrbara Pla, en rugbi a 7; Gemma Mengual, en sincronitzada; Erika Villaécija, en natació i Carlota Petchamé i Cristina Guinea, en hoquei herba; competiran amb la resta de seleccions nacionals per intentar sumar medalles per a l'equip espanyol.

Pol Pla
El jugador santcugatenc competirà amb la selecció espanyola de rugbi a 7 en els JJOO, disciplina que es torna incorporar en aquesta edició després de gairebé 100 anys. Pla es va formar al planter del Rugby Sant Cugat i la temporada passada va fitxar pel FC Barcelona. El 19 de juny la selecció estatal va superar Samoa a la final del Preolímpic, es va classificar per als jocs i aconseguia així una fita històrica. Pla va ser determinant en anotar un assaig just quan va saltar al camp que deixava la selecció a només dos punts per sota el marcador.

En declaracions al programa 'Vermells i negres', el santcugatenc no es marcava un objectiu concret als Jocs Olímpics, però admetia que sense pressió poden aconseguir bons resultats.

Pol Pla

Tot l'equip ha d'anar amb la mateix direcció. Tenim un grup complicat, però donarem alguna sorpresa.


Bàrbara Pla
La jugadora acompanya el seu germà Pol en l'aventura brasilera. La selecció espanyola va véncer Rússia en la final del Preolímpic, on la santcugatenca va anotar una marca. Bàrbara Pla té l'oportunitat de defensar l'equip espanyol tot i viure una temporada dura condicionada per les lesions. De fet, la jugadora va tornar a formar part de la convocatòria poques setmanes abans de jugar el Preolímpic per disputar un dels tornejos del Campionat d'Europa a Rússia.

Bàrbara Pla

Un objectiu realista seria finalitzar entre les vuit primeres. Som un equip que no ens posem límits de res.


Gemma Mengual
La santcugatenca torna a la competició olímpica de natació sincronitzada després d'una retirada que va implicar que no participés a Londres 2012. En aquesta nova etapa, anirà acompanyada d'Ona Carbonell i participarà a la modalitat de duo després de guanyar el Preolímpic el març passat. Mengual acumula 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze entre Mundials, Europeus i Jocs Olímpics. En aquesta última competició, suma dues plates en els Jocs de Pequín.

La nedadora destacava a Cugat.cat la dificultat de guanyar una medalla per l'alt nivell de les rivals.

Gemma Mengual

L'objectiu és aconseguir una medalla. Desconeixem quines seran les rivals.


Èrika Villaécija
L'esportista es convertirà en la nadadora catalana amb més participacions als Jocs Olímpics després que afronti els quarts Jocs de la seva carrera. La santcugatenca va aconseguir la plaça després de quedar catorzena a la prova de classificació a la ciutat de Setúbal el juny passat en la competició de 10 quilòmetres en aigües obertes.

Villaécija va assegurar al programa 'Vermells i negres' que l'objectiu és aconseguir 'sí o sí' una medalla i que es veu molt més preparada que en l'edició anterior, on va quedar vuitena.

Erika Villaécija

L'objectiu és sí o sí la medalla. Crec que has de lluitar per això. Sé quins errors tinc, i les competicions d'enguany m'han servit per saber què he de fer a Rio.


Carlota Petchamé i Cristina Guinea
Les jugadores d'hoquei herba són les dues aportacions locals del grup de 16 efectius seleccionat per l'equip espanyol. Carlota Petchamé és jugadora del Junior i Cristina Guinea va fitxar per l'Alster alemany després de més de 15 anys al club santcugatenc. Les dues participaran en els primers Jocs de la seva carrera esportiva.

Suport local
Des de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, s'ha mostrat confiat en els bons resultats dels santcugatencs i posa en valor que els esportistes locals situïn Sant Cugat al món.

Eloi Rovira

Hem d'estar molt orgullosos del que significa l'esport per a nosaltres i del que han aconseguit aquests sis esportistes santcugatencs. Representaran la ciutat de Sant Cugat.


Els Jocs Olímpics acabaran el 21 d'agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.