Tres diplomes olímpics: palmarès local a Rio


  • Comparteix:

Aquest dimarts passat ha finalitzat l'aventura olímpica per als santcugatencs

Aquest dimarts passat ha finalitzat l'aventura olímpica per als santcugatencs

Tres diplomes olímpics són el resultat del pas de Sant Cugat pels Jocs de Rio de Janeiro. Gemma Mengual, cinquena en duo de sincronitzada; Bàrbara Pla, setena en rugbi a 7; i Carlota Petchamé i Cristina Guinea, vuitenes en hoquei herba, constitueixen el palmarés local. En rugbi a 7 masculí Pol Pla assolia el 10è lloc i Erika Villaécija, en aigües obertes, el 17è.

Gemma Mengual
El retorn olímpic de la nedadora resident a Sant Cugat, de 39 anys, ha deixat bon gust de boca l'esportista, que competia en duo de sincronitzada amb Ona Carbonell, malgrat quedar-se sense metall. Després de quedar cinquenes en els preliminars, les catalanes es quedaven a poc del medaller assolint una cinquena posició a la final. Diploma olímpic per a Mengual i l'espina de no fer-se amb una medalla en els seus últims Jocs Olímpics.

Bàrbara Pla
La jugadora del Getxo es feia amb el diploma olímpic gràcies a la setena posició de les 'lleones' en rugbi seven femení. Un setè lloc que constitueix la targeta de presentació del rugbi en el seu retorn com a modalitat olímpica després de 92 anys. La santcugatenca diu haver experimentat un Jocs amb sabor 'agredolç'.

Bàrbara Pla

No hem pogut jugar al nostre nivell ni com a equip ni a nivell de rendiment individual de les jugadores.


Carlota Petchamé i Cristina Guinea
El tercer diploma és per a les locals de la selecció espanyola d'hoquei herba. Les 'Red Sticks' Guinea i Petchamé han guanyat dos partits dels sis disputats. Amb la mateixa puntuació que l'Argentina, tenir menys gols les ha situat en vuitena posició. Petchamé reconeix estar una mica decebudes per la derrota en quarts davant Regne Unit.

Carlota Petchamé

Acabem el torneig contentes per lluitar-ho tot en el camp. Una mica tristes per la derrota davant Gran Bretanya, però som conscients que no vam jugar una bona primera part.


Pol Pla
El debut olímpic del rugbi a 7 espanyol, amb el santcugatenc Pol Pla, va finalitzar amb un desè lloc en la classificació. La disputa per la novena posició no va ser possible en favor dels Estats Units. Pla diu que el retorn del rugbi com a modalitat olímpica ha tingut molt bona acollida als Jocs.

Pol Pla

Ens hagués agradat ser novens, però ens queda un molt bon gust de boca. Estar a la primera edició del rugbi a 7 ha estat molt bé, és una modalitat que tindrà molt futur.


Erika Villaécija
La nedadora resident a Sant Cugat no ha aconseguit el repte d'assolir una medalla en uns Jocs Olímpics i ha quedat 17a en la prova d'aigües obertes amb un temps d'una hora 59 minuts i quatre segons. En declaracions a Cugat.cat, diu estar relativament satisfeta amb el resultat.

Erika Villaécija

Satisfeta per haver donat el 100%, però no per l'objectiu perquè no va ser el que m'havia marcat.


L'esportista ha qualificat la carrera de 'dura' a causa de les onades i les corrents. Villáecija, setena a Londres, sí que ha signat la fita de ser la nedadora catalana amb més participacions a les Olimpíades, amb un total de quatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.