Un or i dos bronzes: les medalles del CAR de Sant Cugat


  • Comparteix:

Belmonte, la resident del CAR amb més medalles / Foto: Rio 2016

Belmonte, la resident del CAR amb més medalles / Foto: Rio 2016

La nedadora Mireia Belmonte i el taekwondista Joel González són els únics esportistes de la vuitantena de residents olímpics al Centre d'Alt Rendiment (CAR) que s'han penjat medalla als Jocs de Rio, que han finalitzat aquest diumenge. Belmonte es va fer amb l'or en els 200 metres papallona i amb el bronze als 400 metres estils, i González va aconseguir el bronze en la categoria de 68 quilos. El centre santcugatenc ha aportat el major nombre d'esportistes en any olímpic des de la seva creació fa gairebé 30 anys.

Mireia Belmonte
Els Jocs Olímpics de Rio l'han convertida en la primera nedadora catalana en aconseguir una medalla d'or. Plusmarquista en diverses disciplines, la badalonina ha participat en tres Jocs (Pequin, Londres i Rio). En aquesta última edició, la nedadora ha aconseguit una medalla d'or en els 200 metres papallona i el bronze, en els 400 metres estils. A Londres va fer-se amb dues plates en 200 metres papallona i 800 metres lliures.

Joel González
El veí de Vilafant Joel González va assolir el bronze en la categoria de 68 quilos de taekwondo i aconseguia la seva segona medalla olímpica. A Londres va conquistar l’or en la categoria de 58 quilos. González ha guanyat els dos últims campionats del món de taekwondo (2009 i 2011) i els dos últims campionats europeus (2010 i 2012).

El palmarés santcugatenc
En clau local, tres diplomes olímpics són el resultat del pas de Sant Cugat pels Jocs. Gemma Mengual, cinquena en duo de sincronitzada; Bàrbara Pla, setena en rugbi a 7; i Carlota Petchamé i Cristina Guinea, vuitenes en hoquei herba, constitueixen el palmarés de la ciutat. En rugbi a 7 masculí Pol Pla assolia el 10è lloc i Erika Villaécija, en aigües obertes, el 17è.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.