El 18è Cros Ciutat de Sant Cugat col·laborarà amb l'Associació Catalana per al Parkinson


  • Comparteix:

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació

El 18è Cros Ciutat de Sant Cugat manté la vessant solidària i destinarà els tres euros de cada inscripció de la categoria popular a la delegació santcugatenca de l'Associació Catalana per al Parkinson. La cita, que es durà a terme al Parc de la Pollancreda el 13 de novembre, espera aplegar més de 4.000 participants i amplia a 18 les categories, després de desdoblar la categoria infantil. Aquestes novetats s'han explicat aquest dimarts durant la presentació de la cita, que ha tingut lloc a l'ajuntament.

El Cros segueix reinventant-se per mantenir-se com la prova més multitudinària del circuit esportiu de la ciutat, i enguany incorpora algunes novetats pel que fa a la logística. En aquest sentit, s'aixecarà una carpa per desar-hi material, així com un espai per aparcar-hi les bicicletes. A més, s'inclou una zona d'estiraments per a després de la cursa que estarà dirigit per un tècnic de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), organitzador de la cita.

Una altra de les novetats afecta l'estructura de la competició. S'hi afegirà una cursa, és a dir, que augmenta el nombre fins a 18, així que l'inici de la categoria popular també es modifica: donarà el tret de sortida a dos quarts de nou del matí. La nova cursa sorgirà del desdoblament de l'edat infantil. A més, el Cros donarà visibilitat a través de cartells i dels missatges durant la competició del programa Ethic For Sports (E4S), projecte europeu de SantCugatCreix.

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, parla de la transmissió de valors de la cursa més enllà de la competició.

Eloi Rovira

No hem d'oblidar que al Cros es competeix, però nosaltres fomentem la competició des del respecte, una competició saludable.


L'entitat que enguany rebrà una col·laboració econòmica per part del Cros és la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson. Un dels seus membres, Lluís Bach, que també ha intervingut a la presentació, ha agraït aquesta aportació i ha destacat la seva importància per al desenvolupament de les seves activitats.

Lluís Bach

Volem agrair que el que es recapti en aquesta cursa es dediqui a l'Associació per al Parkinson. D'aquesta forma ens permet mantenir uns preus molt ajustats a les activitats.


L'Hospital General de Catalunya, representat durant la presentació per la seva subdirectora mèdica, Marta Guzmán, col·laborarà per vuitè any amb una cita que tornarà a organitzar un entrenament previ, el dissabte anterior, el 'Prepara't per al Cros'. És una activitat destinada per donar a conèixer el recorregut i en la qual s'entregarà la guia del Cros.

Enguany també s'estrenarà el Premi en Valors, un guardó que reconeixerà alguna situació que l'organització consideri que hagi transmés els valors que fomenta la cursa. Serà un premi que s'entregarà l'any següent de les curses, així que el reconeixement d'aquesta edició serà per un algun fet rellevant del 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.