El RCT Barcelona-1899 s'endú els Campionats de Catalunya femení i masculí disputats a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Real Club de Tenis de Barcelona-1899 s'ha proclamat campió de Catalunya en el torneig absolut per equips disputat aquest dissabte a les instal·lacions del Club de Tennis Natació Sant Cugat (CTN). El club barceloní s'ha imposat en la final al Club de Tenis Barcino, tant a la categoria masculina (4-3) com a la femenina (4-0). El Barcelona destrona el Barcino, que era precisament el vigent campió en nois i en noies. El CTN Sant Cugat ha acollit durant quatre dies la fase final del màxim torneig per equips a nivell català, un esdeveniment que tanca la commemoració del 50è aniversari del club santcugatenc.

A les deu del matí, s'ha donat el tret de sortida als primers partits de la jornada, amb dos enfrontaments femenins i tres masculins disputant-se alhora a les pistes de terra batuda de la instal·lació santcugatenca. El quadre femení s'ha començat a decidir ben aviat a favor del RCT Barcelona, que s'ha imposat amb facilitat en aquests dos primers partits. En el tercer i quart matx, les jugadores del Barcino han oposat més resistència, però finalment el títol s'ha decidit per la via ràpida amb un contundent 4-0 per al Barcelona i no ha calgut jugar el partit de dobles.

La final masculina ha tingut un desenvolupament molt diferent. El Barcino ha pres la iniciativa en el marcador (2-1) després de la finalització dels tres primers partits. El quart enfrontament també s'ha decantat a favor del Barcino, resultat que deixava el vigent campió a només un partit de repetir títol. Però en un cinquè duel intens i igualat, Oriol Roca ha donat la victòria al RCT Barcelona i ha aconseguit situar el 3-2 al marcador que forçava la disputa dels partits de dobles.

El Barcelona ha culminat la remuntada en els dobles, en què les parelles formades per Pablo Carreño i Jaume Antón Munar i per Oriol Roca i Gerard Granollers s'han imposat als jugadors del Barcino després de més de dues hores de partit. El president del club vencedor, Albert-Agustí García-Navarro, ha volgut destacar l'acollida del CTN Sant Cugat com a club amfitrió.

Albert-Agustí García

Aquest és un gran club que entén el que suposa un campionat com aquest per als socis i la gent de la ciutat. Això fa afició i sobretot fa tennis.


El RCT Barcelona-1899 i el Barcino són dos habituals finalistes amb un ampli palmarès que demostra el domini continuat dels dos clubs en el tennis català del màxim nivel. El president del Barcino, Rafel Guayta-Escolies, destaca la importància de tenir clubs potents com aquests.

Rafel Guayta-Escolie

Tots dos són grans clubs, ens hem enfrontat moltes vegades i ens tenim molt respecte. Això parla molt bé de la formació a les escoles i de la salut del tennis català en aquests moments.


L'organització del Campionat de Catalunya per equips ha posat la cirereta del pastís al 50è aniversari del CTN Sant Cugat, celebrat durant tot el 2016 amb diverses activitats. El president del club, Toni Lloret, fa un balanç molt positiu dels actes de commemoració.

Toni Lloret

Hem organitzat gairebé 20 actes i en general han sigut molt emotius i molt participatius. Estem molt contents, tanquem l'any amb un sabor de boca molt agradable.


En aquest Campionat de Catalunya absolut per equips, el club santcugatenc va caure a quarts de final en les dues categories: els nois contra el Manresa (4-1) i les noies contra el Cercle Sabadellès (3-1).




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.