Sant Cugat treu pit del seu potencial davant la comissió de l'ACES per ser Ciutat Europa de l'Esport


  • Comparteix:

La comissió avaluadora pregunta als representants de l'Ajuntament

La comissió avaluadora pregunta als representants de l'Ajuntament

Sant Cugat posa en valor el seu potencial davant la comissió avaluadora de l'Associació Europea de Capitals i Ciutats de l'Esport (ACES) per ser elegida Ciutat Europea de l'Esport 2018. Els membres de la comissió, que han estat des de dimecres a la ciutat, han lloat les instal·lacions del municipi, la baixa mitjana d'edat de la ciutadania i el paper de l'associació SantCugatCreix. Sant Cugat, una de les sis candidatures a l'Estat espanyol, sabrà el 30 de setembre si és una de les quatre ciutats que obtenen el segell.

Després de visitar Guadalajara, una de les ciutats que pugnen a àmbit estatal per les quatre places per ser Ciutat Europea de l'Esport 2018, la comissió avaluadora ha estat tres dies examinant les possibilitats de Sant Cugat per fer-se amb el segell. El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha estat l'encarregat de resoldre els últims dubtes dels quatre membres de la comissió en una reunió duta a terme a la sala de plens de l'ajuntament.

Un d'aquests membres, Antonio Silva Mendes, ha assegurat que la voluntat de la ciutat de posar l'esport al servei dels santcugatencs i l'acció de SantCugatCreix com a agent aglutinador entorn a l'activitat esportiva han estat dos dels elements que més l'han sorprès. També ha valorat l'alt nivell d'instal·lacions a la ciutat i la joventut en la mitjana d'edat de la població.

Antonio Silva Mendes

He agraït molt dos aspectes: el primer, la resposta de l'alcaldessa a per què Sant Cugat vol aquest reconeixement, i el segon la iniciativa SantCugatCreix.


Més enllà de Guadalajara i Sant Cugat, les altres ciutats que han presentat candidatura són Antequera, a Andalusia, Santa Lucía, a les Canàries, Paterna, al País Valencià, i Talavera de la Reina, a Castella-la Manxa. De totes aquestes opcions se n'escolliran quatre i dues seran descartades, un reconeixement que el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha assegurat que esperen 'amb molt desig' que atorguin a la ciutat santcugatenca.

Eloi Rovira

Hem anat explicant quina era l'essència de l'esport a la ciutat, i hem fet el màxim possible per constatar que mereixem aquest reconeixement.


A la cita, s'ha explicat que de totes les Ciutats Europees de l'Esport que es triïn el 2018 n'hi haurà una que obtindrà el mèrit a ser la que millor ha desenvolupat el seu programa i també es reconeixerà a àmbit estatal.

A la reunió hi han assistit membres de SantCugatCreix, de la Coordinadora d'Entitats Esportives, del Centre d'Alt Rendiment i de l'OMET.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.