Aribau Portillo busca un lloc a l'elit internacional de l'esquí de muntanya


  • Comparteix:

Aribau Portillo, en un Campionat de Catalunya / Font: Aribau Portillo - Ramon Casacuberta

Aribau Portillo, en un Campionat de Catalunya / Font: Aribau Portillo - Ramon Casacuberta

L'esquiador de muntanya santcugatenc Aribau Portillo espera seguir creixent aquesta temporada i fer-se un lloc al combinat estatal per poder optar a participar a les cites de la Federació Internacional: la Copa del Món i el Campionat d'Europa. Portillo estrenarà temporada als Campionats de Catalunya de les diferents modalitats, que comencen el cap de setmana del 16 i 17 de desembre a La Molina amb l'sprint i el vertical.

Portillo, de 20 anys, forma part del club Mountain Runner Berguedà, amb el qual competirà al Campionat de Catalunya a la categoria sub 23. Si acaba entre els millors, serà seleccionat pel combinat català, que enguany participarà en cites que es troben fora del calendari dels tornejos oficials del circuit internacional, a diferència de temporades anteriors.

Això respon a la decisió de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) de fa unes setmanes, que va comunicar que les seleccions catalanes no participaran als Campionats d'Espanya, en una 'mesura de protesta' per la situació política que es viu a Catalunya. El rendiment als tornejos estatals és el que dóna lloc a formar part de la selecció espanyola, que és qui competeix a les cites internacionals.

Amb tot, Portillo intentarà fer-se un lloc a la selecció catalana i fer-ho també a l'estatal participant als Campionats d'Espanya amb el seu club, el Mountain Runner Berguedà, una cita que donarà el tret de sortida el gener. Portillo parla de les opcions que té aquesta temporada.

Aribau Portillo

A nivell estatal hi ha gent molt forta. Anirem entrenant, encara no hem competit i és molt d'hora, però si mai toca la campana jo seré allà.


Els inicis, entre el futbol i l'esquí

L'ara esquiador de muntanya ha tingut una dilatada trajectòria en el futbol base, entre el Junior FC, on hi va començar a jugar amb sis anys, fins el Sant Cugat Esport, l'últim club on va competir i on va acabar deixant aquest esport a l'edat de cadet per incompatibilitat amb l'esquí. L'oportunitat li va arribar de la mà del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de la FEEC, i des de llavors ha tingut notables participacions als campionats catalans i estatals en edat cadet i júnior.

A més, ha participat en un Campionat del Món, on va fer un millor resultat de 14è en individual júnior, un Campionat d'Europa i alguna prova de la Copa del Món. Ara, amb edat sub 23, és conscient que el repte augmenta.

Aribau Portillo

A sub 23 encara és més difícil. Molts són semiprofessionals per ajudes de marques, però no és impossible.


Tot plegat, mentre cursa estudis universitaris a l'INEFC de Barcelona i aprofita el màxim possible les estones lliures per seguir entrenant i somiant en formar part de l'elit del competitiu món de l'esquí de muntanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.