Sant Cugat rep a Brussel·les el reconeixement oficial com a Ciutat Europea de l'Esport 2018


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde Carmela Fortuny i el regidor d'Esports, Eloi Rovira, han rebut el distintiu d'ACES Europe

La tinent d'alcalde Carmela Fortuny i el regidor d'Esports, Eloi Rovira, han rebut el distintiu d'ACES Europe

Sant Cugat ha rebut aquest dimecres el distintiu que la reconeix oficialment com a Ciutat Europea de l'Esport 2018, un premi atorgat per l'associació ACES Europe, en una gala a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. La comissió avaluadora destaca de la candidatura santcugatenca el foment de l’esport com a instrument de salut, integració i educació. Els objectius al llarg de l'any que ve seran potenciar la pràctica esportiva entre la ciutadania com a eina de benestar i acollir competicions d'alt nivell.

L'associació European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES) està reconeguda per la Comissió Europea i el distintiu de Ciutat Europea de l'Esport dona accés a un seguit de subvencions i programes d'impuls que han de permetre consolidar la política esportiva desenvolupada els darrers anys amb noves instal·lacions, programes i activitats.

El regidor d'esports, Eloi Rovira, ha expressat la satisfacció de l'Ajuntament amb el reconeixement, i ha referma' el compromís amb una pràctica esportiva que impliqui 'valors, esforç, salut i benestar'. En la mateixa línia, la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha subratllat que aquest distintiu 'situa Sant Cugat en el mapa de les ciutats esportives'.

Els punts forts de Sant Cugat

La candidatura de Sant Cugat ha apostat per tres valors claus: l’educació, l’ètica dins i fora del camp i la inclusió. També s’ha posat en valor els equipaments esportius: 327 espais i 52 instal·lacions municipals amb un total de 113.000 metres quadrats per a practicar esport.

Sant Cugat té previst organitzar durant el 2018 més de 200 campionats i esdeveniments esportius, i vol aprofitar el reconeixement per acollir competicions d’alt nivell i activitats de caràcter formatiu. Per exemple, l'estiu de l’any que ve la ciutat serà seu dels CPISRA World Games, i la 35a edició de la Mitja Marató formarà part del Campionat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.