Els World Games converteixen Sant Cugat en la capital mundial de l'esport adaptat

1.000 persones segueixen la inauguració a la Guinardera amb La Fura dels Baus


Temes relacionats

Mònica Bell i Guillem Rivera, representants santcugatencs als World Games ( 7/ago/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat abraça l'esport més que mai amb la celebració dels World Games d'esport adaptat, que han arrencat aquest dimarts amb la cerimònia inaugural i un miler de persones al pavelló de la Guinardera. Fins dilluns que ve, 600 esportistes de 24 països competiran en atletisme, 'race running', natació, futbol 7, futbol 7 femení, boccia i eslàlom en cadira de rodes. Una cita mundial que organitza la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC), l'Associació Internacional d'Esports de Paràlisi Cerebral (CPISRA) i l'Ajuntament. Guillem Rivera, en futbol 7, i Mònica Bell, en boccia, són la representació santcugatenca. El CAR i les ZEM Jaume Tubau i Rambla del Celler són els altres espais de competició.

Els dos esportistes han estat dels més puntuals en arribar i han expressat l'emoció pròpia en esdeveniments d'aquest tipus. Tant Rivera com la mare de la Mònica, Montse Escoda, han transmès la il·lusió que representa una oportunitat com els Jocs.

Rivera i Escoda

És la primera competició a àmbit mundial en què participo i vull disfrutar-ho / No tenim moltes oportunitats de poder-ho fer, i ara ho tenim a prop de casa. Estem super contents!


Els Caparrots, el Club de Gimnàstica Rítmica i Estètica i Brodas Bros han estat l'altre accent local de la cita, que també ha tingut mascota: la Lili. Tot plegat, una crida per encoratjar els atletes a fer de l'esport una via d'inclusió, des de Sant Cugat al món. Així ho han fet el president de la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC), Carles Muñoz; el president del comitè d'atletes del CPISRA, el medallista Stephen Miller, i el tinent d'alcalde d'Esports, Eloi Rovira.

Parlaments

Farem de l'esport la millor eina d'inclusió social / És increïble veure tanta gent aquí / Moltes gràcies, heu demostrat que som ciutat europea de l'esport


La Fura dels Baus, amb la col·laboració de Catalònia Fundació Creactiva, ha tancat la cerimònia amb 'Dreams'. Un tret de sortida per set dies d'esport i somnis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.