L'esport adaptat fa balanç dels World Games a la cerimònia de cloenda


Temes relacionats

Els campus de tecnificació: el racó de la tenacitat dels World Games ( 8/ago/18)

Mònica Bell i Guillem Rivera, representants santcugatencs als World Games ( 7/ago/18)

Els World Games converteixen Sant Cugat en la capital mundial de l'esport adaptat ( 7/ago/18)


  • Comparteix:

El pavelló de la Guinardera, un dels espais dels World Games / Foto: World Games

El pavelló de la Guinardera, un dels espais dels World Games / Foto: World Games

El pavelló de la Guinardera serà de nou, aquest dissabte, el punt de trobada dels 600 atletes dels World Games d'esport adaptat que es disputen a Sant Cugat fins aquest dilluns. Serà la cerimònia de cloenda l'excusa perquè esportistes i organització, la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC), l'Associació Internacional d'Esports de Paràlisi Cerebral (CPISRA) i l'Ajuntament, facin balanç d'aquesta iniciativa que ha convertit Sant Cugat en capital mundial de l'esport adaptat.

Atletisme, 'race running', natació i futbol 7, en categories oficials, i futbol 7 femení, boccia i eslàlom en cadira de rodes, en categories en desenvolupament, són les disciplines dels jocs. El CAR i les ZEM Jaume Tubau, Rambla del Celler i la Guinardera són els espais per on han desfilat atletes de 24 països. Dos d'ells, santcugatencs, Guillem Rivera i Mònica Bell, en futbol 7 i boccia. Tant Rivera com la mare de la Mònica, Montse Escoda, han transmès la il·lusió que representa una oportunitat com els Jocs.

Rivera i Escoda

És la primera competició a àmbit mundial en què participo i vull disfrutar-ho / No tenim moltes oportunitats de poder-ho fer, i ara ho tenim a prop de casa. Estem super contents!


A banda de la competició, hi ha hagut activitats paral·leles com els campus de tecnificació per als esports en desenvolupament, amb tècnics de la Federació Esportiva Catalana, com Ingrid Lafuente.

Ingrid Lafuente

Els fem la tecnificació en funció dels coneixements que creiem poden aprendre millor.


Els pavellons de la Rambla del Celler han acollit aquests campus per boccia i eslàlom en cadira de rodes. La sud-africana Sandré Jordaan i Andrinne Craig, d'Escòcia, subratllen l'aprenentatge adquirit.

Participants

Hem trobat un molt bon ambient en la nostra primera competició a àmbit internacional / Tots els atletes que han vingut demostren passió pel seu esport.


En la categoria de parelles de boccia, Bell ha quedat segona després de perdre davant Tailàndia per (0-14) i assolir la victòria (13-1) davant el combinat d'Escòcia-Canadà. Bell formava tàndem amb la sud-africana Elanza Jordaan.

Rivera acumula una victòria sobre Tailàndia (2-5) i una derrota davant Brasil (1-2), amb qui es retroba aquest dissabte. La propera cita serà dilluns contra Tailàndia. Tots els partits són al Jaume Tubau a dos quarts d'onze del matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.