L'Espanya-Israel de waterpolo femení es juga a Sant Cugat tot i les mostres de rebuig

Al municipi no han prosperat els anuncis de boicot fets a Molins de Rei i a Barcelona


  • Comparteix:

El partit ha acabat amb la victòria d'Espanya / Foto: Federació Espanyola de Natació

El partit ha acabat amb la victòria d'Espanya / Foto: Federació Espanyola de Natació

El partit entre les seleccions espanyola i israeliana de waterpolo femení s'ha disputat aquest dimarts a la tarda a la ciutat tot i el rebuig d'organitzacions propalestines. El 'matx', que inicialment s'havia de jugar a Molins de Rei i posteriorment a Barcelona, s'ha traslladat al CAR de Sant Cugat després que la campanya Boicot, Desinversions i Sancions a l'estat d'Israel a Catalunya (BDS) i la CUP hagin anunciat boicots en aquests municipis. Unes protestes que no s'han convocat a la ciutat, però que sí que s'han fet presents a les xarxes socials. El matx ha acabat amb la victòria d'Espanya (11-5).

En declaracions a Cugat.cat, la membre de BDS Catalunya i de Prou Complicitat amb Israel, Mireia Saladrigas, ha explicat que a Sant Cugat finalment no s'ha convocat cap concentració de rebuig perquè la instal·lació on s'ha disputat el partit es trobava 'allunyada' i 'no era de fàcil accés'. També ha afirmat que han adreçat una carta a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, perquè la instal·lació no acollís el partit, tot i que el centre és propietat de la Generalitat.

Saladrigas s'ha mostrat satisfeta amb el resultat de les protestes de l'organització que, segons explica, han estat el detonant perquè el partit canviés d'ubicació. El trasllat del matx ha estat fruit d'un acord entre les federacions israeliana i espanyola amb la Federació Internacional de Natació.

Des de la CUP de Sant Cugat han explicat que tampoc no han convocat cap acte de rebuig perquè han secundat els motius de BDS Catalunya, que 'és qui sempre ha capitanejat aquesta lluita'.












Mireia Saladrigas

Hem decidit retirar-nos tenint en compte que estava molt lluny, que era un espai poc accessible i pensàvem que tindria poca visibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.