Sant Cugat, pionera en fusionar esport, empresa i educació

La ciutat acull el projecte europeu SCORES per donar suport a joves atletes en la seva vida i carrera durant i després de l'esport


  • Comparteix:

Fusionar esport, empresa i educació, i identificar quines aptituds i competències tenen els esportistes que puguin reforçar les seves possibilitats a l'hora d'accedir al mercat laboral. Aquest és l'objectiu del projecte europeu SCORES, i que Sant Cugat desenvoluparà fins al 2021 conjuntament amb entitats de cinc països de la Unió Europea. L'associació SantCugatCreix, encarregada de tirar endavant la iniciativa, ha presentat aquest dimecres el projecte a EsadeCreapolis conjuntament amb Sant Cugat Empresarial, dues organitzacions amb les que ha unit esforços. A l'acte també hi ha participat Albert Busquets, gerent del Club Natació Banyoles i encarregat de coordinar la iniciativa.

Després d'aconseguir desenvolupar la iniciativa Ethic4Sports, Sant Cugat torna a guanyar un projecte europeu encabit en el programa de la UE 'Erasmus+'. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha celebrat l'arribada d'un nou projecte per fer de Sant Cugat 'una ciutat d'oportunitats' que aposti també 'pels valors de l'esport adaptats al món laboral'. Fortuny, que ha assistit a l'acte acompanyada del regidor d'Esports, Eloi Rovira, i la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Sílvia Solanellas, també ha remarcat la importància d'acollir aquestes iniciatives 'per internacionalitzar' la ciutat.

El president de SantCugatCreix, Mauri Benito, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a l'acte de presentació, donant la benvinguda als representats de les entitats que participen en el projecte. Benito ha explicat que SCORES es focalitza 'en el desenvolupament dels esportistes' i prepar-los per la seva futura carrera professional. Una vegada ha finalitzat el discurs inicial, ha tingut lloc l'acte central de la presentació, que ha consistit en una taula rodona moderada per Ricard Serlavós, membre del Departament de Direcció de Persones i Organització d'Esade. A la conferència també hi han participat Estibaliz Vicente, de l'empresa Grífols; Oriol Alcoba, director general d'EsadeCreapolis; i Glòria Garcia, del Servei d'Ocupació Municipal.

El punt i final l'ha posat el coordinador del projecte, Albert Busquets, que ha destacat la necessitat 'de transmetre a les empreses' els avantatges dels valors del món de l'esport. En acabar l'acte, tots els assistents han pogut gaudir d'un refrigeri.








Maurici Benito

Com a SantCugatCreix ens volem focalitzar en el desenvolupament dels nostres esportistes. Volem preparar-los perquè la seva carrera sigui de la màxima qualitat.

Carmela Fortuny

Sumen mirades, sumen energia. Amb Sant Cugat Empresarial i Sant Cugat Creix, faran possible que la ciutat continuïi avançant com a ciutat d'oportunitats.

Albert Busquets

Tots sabem els valors del món de l'esport. El que falta és transmetre això a les empreses que estan buscant professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.