Quatre santcugatencs, dos SEAT Panda i set dies de cursa al desert del Marroc

La Panda Raid donarà demà el tret de sortida i comptarà amb participació santcugatenca


  • Comparteix:

Els participants Joan Moliner, Anna Nadal i Ubald de Azpiazu / Foto: Cugat.cat

Els participants Joan Moliner, Anna Nadal i Ubald de Azpiazu / Foto: Cugat.cat

Ubald de Azpiazu, Anna Nadal, Joan Molinera i Toni Castillo. Aquests són els quatre santcugatencs que participaran a la Panda Raid d'enguany, un ral·li amateur de llarga distància i resistència que dona aquest divendres el tret de sortida a set dies de cursa pel desert del Marroc. Una cursa que es disputa, com el seu nom indica, amb un SEAT Panda i que reuneix més d'un centenar d'equips. Sant Cugat hi serà present amb dos cotxes, un ocupat per la parella formada per Azpiazu al volant i Nadal de copilot, i l'altre per Molinera i Castillo, el primer com a conductor i la segona com a copilot. La cursa, que consta de set etapes i finalitza a Marràqueix, es basa en un sistema de puntuació que té en compte la navegació i la velocitat mitjana.

L'equip santcugatenc ha mostrat els dos cotxes durant tot el dia a la plaça de la Vila abans d'emprendre el viatge cap a terres nord-africanes. Un dels membres de l'equip, Ubald de Azpiazu, ha explicat a Cugat.cat que aquesta serà la tercera edició en la qual participa i que intentarà millorar la tercera posició de l'any passat. Per la seva banda, Joan Molinera, que hi participarà per segona vegada, ha qualificat el ral·li com a 'dur', però ha destacat que 'pot més la il·lusió' que el cansament.

Els dos cotxes santcugatencs / Foto: Cugat.cat
Els dos cotxes santcugatencs / Foto: Cugat.cat


Tot plegat en una cursa on la solidaritat també és protagonista. La Fundació GoodPlanet estimarà l'emissió conjunta de CO2 que generin els vehicles i invertirà els diners equivalents a aquestes emissions a programes compromesos amb el medi ambient. En passades edicions, la Panda Raid també ha col·laborat en la construcció i desenvolupament d'una escola infantil a Ait Ahmed i en el manteniment de la biodiversitat al bosc de Mesguina.

L'equipament dels vehicles / Foto: Cugat.cat
L'equipament dels vehicles / Foto: Cugat.cat






Ubald de Azpiazu

Anem a divertir-nos però volem fer les coses el millor possible. L'any passat vaig quedar tercer. He anat amb els meus dos fills, i aquest any aniré amb la meva dona.

Joan Molinera

És un rally dur. Fem una mitja d'uns 300 quilòmetres diaris. Al final, pot més la il·lusió que el propi cansament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.