La relació entre l'Ajuntament i SantCugatCreix centra el Consell Sectorial d'Esports


  • Comparteix:

El consell ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

El consell ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

La relació entre l'Ajuntament i SantCugatCreix ha centrat el Consell Sectorial d'Esports que s'ha celebrat aquest dijous a la sala de plens del consistori arran d'una pregunta que el president del Futbol Sala Sant Cugat, Jordi Palau, ha adreçat al govern. Concretament, Palau ha preguntat pel funcionament de la relació existent entre SantCugatCreix i el consistori, posant èmfasi en el fet que l'expresident de l'entitat, Albert Salarich, formi part de la llista de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, per a les eleccions municipals. Davant aquesta pregunta, Fortuny ha demanat a Palau que 'no barregi coses' i l'ha emplaçat a anar als tribunals per resoldre 'dubtes administratius' en relació al fet que Salarich formi part de la seva llista i que aquest fet hagi pogut influir 'en la col·laboració de l'Ajuntament' amb l'entitat.

Després de la intervenció de l'alcaldessa, la tècnica de l'Ajuntament Marisa Santamaria ha explicat a Palau el procés de contractació de SantCugatCreix per tirar endavant el projecte de la Carta Ètica. El debat l'ha completat l'actual president de SantCugatCreix, Mauri Benito, que ha lamentat que les entitats, 'en comptes d'empènyer' es posin 'pals a les rodes' i ha recordat que l'entitat 'sempre ha treballat per 'incloure tothom'. La regidora de la CUP-PC i expresidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives, Lourdes Llorente, també va sol·licitar informació sobre el conveni amb SantCugatCreix.

Inversions
Amb el pressupost de 2019, l'Ajuntament destinarà 2.166.669,31 euros en inversions, principalment per realitzar millores a equipaments municipals. Per a la coberta de la pista esportiva de la ZEM Jaume Tubau es destinaran 300.000 euros, i encara no se sap ni la data de començament ni de finalització de les obres. Per altra banda, els vestidors de l'equipament està previst que finalitzin aquest abril, i s'hi han destinat 414.248 euros.

Per a la coberta de la piscina del Parc Central, que està previst que finalitzi el primer trimestre de 2020, es destinaran 650.000 euros. La coberta de la pista de Sant Francesc i de la pista esportiva de Mas Gener també estan previstes, amb 250.000 i 270.000 euros respectivament.

El pav 2 de la Rambla del Celler també és protagonista pel que fa a les inversions de 2019. Per l'enllumenat, s'hi destinaran 64.033,41 euros, i per la tanca de la pista, que estarà llesta a finals de juny, 48.387,90 euros.

Finalment, pel projecte del nou pavelló a la ZEM de la Guinardera s'hi destinen 100.000 euros i per l'adequació de l'espai social, 70.000.

Esdeveniments
Durant el Consell també s'han destacat els principals esdeveniments esportius d'enguany. Es tracten de la 99a Volta Ciclista a Catalunya, que passarà per la ciutat en la seva cinquena etapa; la 35a Mitja Marató Sant Cugat i els World Roller Games.

Ciutat Europea de l'Esport
La sessió ha servit també per fer balanç de 'Sant Cugat, Ciutat Europea de l'Esport'. En total, més de 80.000 persones han participat en alguna de les 283 activitats que s'han organitzat amb motiu de la cita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.