Sergi Mingote vol completar l'ascens als 14 vuitmils en 1.000 dies

Després de coronar-ne sis en un any i dos dies, l'alpinista català afronta el repte amb el maig de 2021 com a data límit


  • Comparteix:

L'alpinista català Sergi Mingote vol completar l'ascens als 14 vuitmils, els cims més alts del planeta, en 1.000 dies. Després de coronar-ne sis en només un any i dos dies, Mingote encara el repte de pujar els vuit restants amb el mes de maig de 2021 com a data límit.

D'aquesta manera, l'alpinista rebaixaria en menys de la meitat el rècord actual, que es troba en mans del coreà Kim Chang-Ho, que va aconseguir la fita en set anys, 10 mesos i sis dies. Tot plegat forma part del projecte '14x1000 Catalonian Project Pirineus Barcelona 2030' per promoure la candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d'Hivern de 2030 i que Mingote ha presentat aquest divendres al CAR de Sant Cugat.

Mingote ha qualificat aquest nou repte com 'un projecte de país' que 'dona a conèixer el territori', que pot generar noves infraestructures i que pot servir perquè l'esport català faci 'un salt qualitatiu com a potència mundial'.

El projecte arrencarà ja aquest setembre amb l'expedició al Dhaulagiri i proseguirà al març amb l'ascens a l'Annapurna. Després serà el torn, al maig, del Kanchenjunga, i, al juliol, del Gasherbrum. A partir de setembre, Mingote afrontarà el tram final amb l'objectiu de pujar el Cho Oyu, el Shisha Pangma, el Makalu i, per posat el punt final, l'Everest al mes de maig de 2021.

Mingote ha estat acompanyat pel director del CAR, Ramon Terrassa, i pel secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que ha definit a l'alpinista com 'la cara visible i l'ambaixador més internacional' de la candidatura olímpica.


Sergi Mingote

Volem fer un projecte encara més superlatiu i de la mà d'un projecte de país més important que tindrem a nivell esportiu i de territori com és la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern de Barcelona 2030.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.