El santcugatenc afectat pel confinament de Wuhan pel coronavirus haurà de tornar a Barcelona

Marc Nomen haurà d'esperar que acabi la quarantena a la ciutat xinesa on entrena al club de futbol Wuhan Three Town per poder tornar


  • Comparteix:

Marc Nomen, el primer per la dreta, a l'avió abans de marxar de Wuhan / Foto: Cedida

Marc Nomen, el primer per la dreta, a l'avió abans de marxar de Wuhan / Foto: Cedida

Marc Nomen haurà de tornar a Barcelona. L'entrenador santcugatenc del club de futbol Wuhan Three Town, que es troba de vacances a Bali, haurà de tornar a la capital catalana davant la impossibilitat de viatjar a la ciutat xinesa on ha brotat el coronavirus. La malaltia, que ha provocat que 17 ciutats estiguin confinades en quarantena, ja supera els 1.900 infectats, dels quals 56 han mort. El santcugatenc restava a l'espera de saber quina solució li oferia l'empresa amb la qual està vinculat, Nama Sports, que finalment li ha comunicat que el dia 30 té un bitllet reservat cap a Barcelona. D'aquesta manera, Nomen no podrà tornar a Wuhan, on viu i treballa des de fa un any i mig, fins que es freni l'expansió del virus i s'aixequi la quarantena.

Nomen, juntament amb dos companys del club de futbol, tenia previst tornar a Wuhan des de Guangzhou el dia 29, però les aerolínies han cancel·lat tots el vols cap a la ciutat xinesa. En declaracions a Cugat Mèdia, l'entrenador santcugatenc ha explicat que es troba en bon estat de salut i que tant en marxar de Wuhan com quan van aterrar a l'aeroport de Guangzhou van haver de passar controls de seguretat per comprovar que no estaven infectats pel virus.

Coronavirus
El protocol d'actuació a l'Estat espanyol davant possibles casos del nou coronavirus, que pot afectar persones, s'aprovarà aquest dilluns. De moment, s'ha informat tota la xarxa sanitària i la consellera de Salut, Alba Vergés, ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha afirmat que tot i que l'OMS no ha declarat per ara emergència internacional, a Catalunya estan 'del tot preparats' per si arribés un cas procedent del territori afectat.

El primer cas es va detectar el desembre passat a la ciutat xinesa de Wuhan, que està en quarantena. La font d'infecció està sota investigació, però de moment no existeix cap restricció als viatges ni al comerç amb la Xina.

Símptomes
Els símptomes més comuns d'aquest coronavirus inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, insuficiència renal, i inclús la mort.

'El Pou', la secció de ciència i tecnologia que Cugat Mèdia produeix per a la Xarxa, ha parlat amb els investigadors de l'IRTA Jordi Rodón i Júlia Vergara-Alert per resoldre els dubtes sobre el nou coronavirus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.