L'esport femeni santcugatenc reivindica la igualtat a la pràctica esportiva

Jugadores d'handbol, d'hoquei herba i de volei han valorat la igualtat de gènere a l'esport


  • Comparteix:

Participants del Volei Sant Cugat, Handbol Sant Cugat i Junior al SAF / Font: Guillem Babistch

Participants del Volei Sant Cugat, Handbol Sant Cugat i Junior al SAF / Font: Guillem Babistch

Jugadores de l'Handbol Sant Cugat, de la secció d'hoquei herba del Junior i del Club Handbol Sant Cugat han visitat el magazín 'Sant Cugat a fons' i han reivindicat la igualtat de gènere a la pràctica esportiva. Les diferents esportistes han explicat alguns casos de discriminació patits quan s'iniciaven a les etapes de formació. Segons elles, aquests fets ja han anat canviant i s'ha millorat molt, però encara queda camí per recòrrer.

Les jugadores del DSV- Club Voleibol Sant Cugat Berta Palau i Andrea Silva, les integrants de l'Handbol Sant Cugat Irina Ruiz, Emma Puigmartí i Janna Paracolls juntament amb la representant del Junior d'hoquei herba Mariona Serrahima han assistit a la tertúlia esportiva del magazín 'Sant Cugat a fons'.

Un dels temes destacats és la igualtat de gènere en el món esportiu. La jugadora de l'Handbol Sant Cugat Emma Puigmartí ha explicat que quan jugava a l'escola en esport mixt, 'els nois no els hi passàven la pilota perquè tenien un nivell més baix'.

La jugadora d'hoquei herba Mariona Serrahima també ha parlat de la seva etapa formativa on participava amb un equip, íntegrament femení, davant conjunts masculins. Serrahima ha ressaltat que 'els pares i entrenadors rivals lamentaven les derrotes perquè eren superades per noies'.






Mariona Serrahima

Sent noies i jugant en una lliga de nens, els pares i entrenadors dels rivals lamentaven que els guanyéssim perquè èrem nenes.

Emma Puigmartí

Hem jugat esport mixt a l'escola fins a infantil. Els nois no ens passaven la pilota perquè èrem més fluixes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.