Ramon Terrassa: 'El futur del CAR passa per una aposta pels esports d'hivern'

El CAR té un pla director preparat, però necessita inversió econòmica


  • Comparteix:

El director del CAR, Ramon Terrassa, ha ressaltat que el centre ja té un pla director preparat amb nous equipaments i reubicació d'espais, però encara no hi ha inversió econòmica per dur-ho a terme. Terrassa creu que l'aposta del centre ha d'anar enfocada als esports d'hivern amb una pista de gel i renovació de les pistes d'atletisme com a grans reptes de futur.

ESCOLTA-HO

Quatre anys en el càrrec. Han passat ràpid?
Quatre anys intensos. Vaig començar amb uns Jocs Olímpics, una embranzida intensa rebent grups, amb moltes activitats i de treballar amb equips molt ràpids.

L'actualitat més immediata, el coronavrius. S'han pres mesures?
Fem bondat. Els serveis mèdics del centre i de Salut les apliquem amb prevenció tant del personal com esportistes. I restriccions de moviments de grups internacionals que venen de zones afectades perquè no entrin al centre per evitar risc innecesari. Quan són esportistes nostres que van a competir i tornen al centre mesures de control. Som els primers interessats en què tot vagi bé.

Hi han hagut anul·lacions d'estades al CAR?
Hem tingut peticions de delegacions de Xina o d'altres païssos que no hem atès per circumstàncies del moment no els podíem rebre. Casualment les concentracions que teníem són de zones on no hi ha incidència d'aquesta malaltia,

Veu perillar els Jocs Olímpics de Tòquio?
No sóc persona per poder informar. El Comitè Olímpic està treballant, potser es trasllada de dates. Ho hem d'anar seguint i processant informació traslladant-les a equips esportius perquè condicoiona la preparació.

Any olímpic, Tòquio molt proper. S'ha mantingut el nombre d'estades de delegacions i esportistes de 2016?
Ho tenim ple. No podem crèixer perquè no hi ha més espai ni més habitacions. Ens agradaria tenir més equipaments i rebre més delegacions. Disposar d'altres delegacions enriqueix els grups catalans i espanyols a l'entrenament i amb sessions compartides de grups estrangers. Té uns grans beneficis.

Hi ha un pla director. En quin moment està tot això?
Nosaltres ens hem de centrar en una realitat, el país està sortint d'una crisi. No és el moment de fer grans inversions. Estem centrats en el manteniment. Si que hem pensat en el pla director, el tenim a punt. És la visió d'on volem ser d'aquí uns anys. Tenim dins del pla director un projecte que implica que els esports de gel estiguessin dins del centre. Poguéssim tenir grups d'alt rendiment de gel. El CAR disposaria de la meitat d'esports d'hivern en uns Jocs Olímpics. Si la candidatura de Barcelona-Pirineus tira endavant al 2030, nosaltres ja tindríem aquests equipaments.

Necessitats o prioritats bàsiques ?
La nostra carta als Reis passa per renovar les pistes d'atletisme, un nou espai de gel, sortides en sec skeleton, moure piscina exterior cap a una zona més propera. El camp de futbol voldríem que fos d'hoquei herba. Hi ha molta feina i també voldríem fer una pista de patinatge. Per tot això cal inversió, però no tenim els recursos per fer. Quan el país ho tingui factible i els serveis urbans de l'Ajuntament doni l'ok.

Com són les relacions amb el nou equip de govern?
Ens hem reunit amb ells perquè sàpiguen quins equipaments volem fer. Ens volem avançar als tràmits urbanístics necessaris. Estem a l'espera d'aquest retorn d'informació.

Et veus molts més anys al CAR?
Depèn de la confiança dels dirigents polítics. Som professionals de l'administració pública i això es diari.

Quan veu èxits d'esportistes del CAR, quin sentiment té?
Lògicament sí. Els esportistes són d'ells, però treballem amb els seus entrenadors i els nostres científics. És una alegria compartida que ens omple de satisfacció. Veus que els resultats donen fruïts. Tenim la sort de gaudir d'èxits a curt i mig termini. Volem seguir innovant.

Hi havia un projecte de recerca d'innovació i investigació. Com està el tema?
Fa una dècada d'aquest projecte. La forma que tenia no va quallar. La innovació la fem a través dels nostres professionals. Posem a la seva disposició propostes innovadores i aporten aquell plus de rendiment que els hi aportem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.