Els esportistes afronten el xoc psicològic del confinament

El psicòleg esportiu Albert Casorran explica el trasbals que ha provocat el virus i com afrontar-lo al 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

El món de l'esport també ha rebut un cop inesperat amb el confinament pel coronavirus. Mesos de planificació, truncats per la suspensió de competicions per un temps encara per determinar i la necessitat de mantenir-se en forma, física i mental, tancats a casa. Per alguns, una oportunitat, per d'altres, un revés del qual s'han d'aixeca. El psicòleg esportiu Albert Casorran n'ha parlat al 'Sant Cugat a fons'.

El santcugatenc, que es manté actiu assessorant clubs i esportistes individuals en aquests temps de confinament, assenyala que l'esportista ha de passar per tres fases. La primera, la de la novetat, la d'un canvi sobtat amb una alta càrrega emocional. Després, en la qual gairebé un mes després del confinament ens trobem immersos, és la de preparar-se psicològicament per seguir en aquesta situació i preparar-se per, quan es torni a la normalitat, recuperar l'activitat. Queda lluny encara, però poder tornar a sortir també exigirà una adaptació als esportistes, que, en el cas dels esports d'equip, implicarà una retrobada amb els companys.

Les situacions, a més, són molt diferents segons els esportistes. N'hi ha que poden veure l'ajornament de les competicions com una oportunitat perquè arribaven encara una mica justos, però d'altres han d'assumir que la feina feta per una gran cita durant tota la temporada se n'haurà anat en orris. Des d'un punt de vista amateur, Casorran ha remarcat que aquest confinament està servint per posar de manifest els beneficis 'físics i psicològics' de la pràctica esportiva.




Albert Casorran

Hi ha un àmbit d'actuació molt ampli. Des del que s'ha quedat sense una competició important, als que tenien pendent Tokio 2020 i ara veuen que podran estar més preparats per 2021fins aquells esportistes, entrenadors o equips que s'han de seguir entrenant per si la competició segueix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.