L'Artística Sant Cugat desapareix en no poder seguir pagant el lloguer del seu local

El club lamenta la manca d'ajuda de l'Ajuntament, que per la seva banda assegura que desconeixia la gravetat de la situació


Temes relacionats

L'Artística Sant Cugat demana un equipament municipal per potenciar aquest esport a la ciutat (11/feb/20)

Palos: 'Volem demanar a la nova alcaldessa un nou espai per a l'Artística Sant Cugat' (18/jun/19)


  • Comparteix:

Imatge d'un festival del club / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'un festival del club / Foto: Cugat Mèdia

El Club Gimnàstica Artística Sant Cugat desapareix. Més d'un 70% de les alumnes no ha renovat per a la propera temporada a causa de la crisi del coronavirus i el club, després de nou anys a la ciutat, es veu obligat a abaixar la persiana per la impossibilitat de fer front als 3.000 euros del lloguer del seu local. La presidenta i directora artística de l'entitat, Núria Palos, ha explicat que l'Ajuntament no els ha ofert 'cap ajuda ni els ha escoltat' i que l'única resposta que han obtingut ha estat que no hi havia disponible cap sala municipal per a la pràctica de la gimnàstica artística.

Per la seva banda, la regidora d'Esports, Gemma Aristoy, ha explicat que desconeixia la gravetat de la situació econòmica del club. Aristoy també ha explicat que des de l'inici de la pandèmia han intentat estar en contacte amb totes les entitats esportives per conèixer la seva situació. En aquest sentit, des de l'àrea d'Esports del consistori es va crear un document perquè cada entitat exposés la seva situació econòmica i així dissenyar una línia d'ajuts a partir de les partides pressupostàries de l'àmbit d'esports que amb la crisi del coronavirus no s'utilitzaran. Segons Aristoy, no han rebut aquest document per part de l'Artística Sant Cugat.

La petició del club de poder disposar d'un espai municipal en el qual desenvolupar la seva activitat es remunta a l'anterior equip de govern. En aquell moment, es va contemplar la possibilitat que l'Artística Sant Cugat utilitzés una sala del CAR, però finalment no es va arribar a cap acord.

Amb el canvi de govern, l'entitat santcugatenca va tornar a demanar poder utilitzar un equipament municipal, però la regidoria d'Esports va explicar que el futur pavelló de l'avinguda de Roquetes estaria destinat als dos clubs de gimnàstica rítmica de la ciutat i que no es preveia la inclusió de l'artística al nou equipament. Tot i això, en una reunió prèvia a la crisi del coronavirus en la qual el club va traslladar les seves dificultats per pagar el lloguer, la regidoria va transmetre a l'Artística Sant Cugat la voluntat de valorar la incorporaració de l'entitat al futur pavelló de gimnàstica.

Amb la suspensió de tota l'activitat esportiva el març per la pandèmia de la Covid-19, el club ha hagut de pagar part del lloguer de la nau amb diners de particulars per intentar mantenir-se dempeus, ja que van reduir les quotes un 75%. La dràstica reducció del nombre d'alumnes, però, ha provocat que el nombre de quotes sigui massa baix per cobrir el pagament del lloguer de cara a la propera temporada.

De les 80 alumnes que el club tenia aquesta temporada, només un màxim de 20 anaven a renovar. Palos ha explicat que les alumnes que volien continuar han estat recol·locades a clubs de gimnàstica artística de Terrassa.


Núria Palos

Vam demanar ajuda al nou Ajuntament, ja que teníem un cost molt elevat del lloguer de la nau. En cap moment ens han donat ajuda ni tan sols ens han escoltat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.