Com conviu l'esport santcugatenc amb la Covid-19?

Venir vestits de casa, controls de temperatura i partits amb públic, però amb registre d'entrada


Temes relacionats

L'esport santcugatenc s'atura pel coronavirus (12/mar/20)


  • Comparteix:

Imatge del Pav 3 abans de la disputa d'un partit de l'Handbol Sant Cugat / Font: Handbol Sant Cugat

Imatge del Pav 3 abans de la disputa d'un partit de l'Handbol Sant Cugat / Font: Handbol Sant Cugat

L'esport santcugatenc ha patit un canvi amb l'arribada de la Covid-19 amb nous hàbits que s'han de complir per evitar el risc de contagi. Control de temperatura a l'arribada a la instal·lació, venir vestits de casa, xerrades tècniques fora dels vestidors i partits amb públic, però amb registre d'entrada són algunes de les modificacions que s'han produït en el dia a dia de l'esport santcugatenc. Els clubs de la nostra ciutat treballen braç a braç amb l'Ajuntament per complir totes les mesures i fer un seguiment del protocol d'entrada i sortida de l'equipament.

A principis de març, l'aturada de l'esport santcugatenc va ser una realitat i tots els clubs van tancar portes amb la incertesa de quan tornarien a l'activitat. Han hagut de passar gairebé cinc mesos per tornar a veure les instal·lacions ocupades de jugadors i jugadores.

Les entitats han hagut de complir els protocols marcats per les autoritats sanitàries i esportives. Control de temperatura, rentar les mans amb gel hidroalcohòlic, venir vestits de casa, desinfectar el material esportiu i sortides de l'equipament que han de ser diferents del punt d'entrada.

Els partits amistosos ofereixen accepten l'entrada de públic, però seguint la normativa i el protocol treballat entre Ajuntament i entitats.

Els protagonistes, entrenadors, jugadors i jugadores s'han adaptat amb rapidesa en aquest canvi d'hàbits. Des del punt de vista de l'entrenador s'han hagut de modificar les xerrades grupals als vestidors i tenir molta cura amb la distància de seguretat.

El tècnic de l'equip masculí del Junior d'hoquei herba, Uri Torras, ressalta que amb tota aquesta nova normalitat tothom està motivat per tornar a gaudir de l'esport. S'ha hagut d'evitar el contacte físic, però el més important és que s'ha produït el retorn dels entrenaments i partits.

El futbolista del SantCu Joel Mateos ressalta que el fet de jugar sense públic és 'trist' perquè no et poden veure amics ni familiars, però és la situació que ara mateix cal viure.

Des del punt de vista psicològic cal analitzar el paper dels esportistes en aquestes noves condicions. El psicòleg esportiu, Albert Casorrán, avança que cal que els clubs facin l'esforç de fer entendre als esportistes aquest nou escenari. Casorrán creu que afecta més al vessant emocional de l'esportista que no de concentració.






Albert Casorrán

El fet de no veure públic i no disposar d'aquest suport és complicat per a l'esportista.

Joel Mateos

Quan marques un gol no pots compartir aquesta alegria amb el públic.

Oriol Torras

És un premi tornar a entrenar i jugar. Ens adaptem entre tots i evitem el contacte físic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.