Francesc Carol: 'Hi ha directriu des d'alcaldia perquè totes les subvencions s'accelerin el màxim possible durant el 2021'

El nou regidor d'Esports repassa a Cugat Mèdia l'actualitat de la seva nova responsabilitat


  • Comparteix:

Francesc Carol ha concedit la primera entrevista des que ha assumit la regidoria d'Esports, que des de l'inici de mandat ostentava Gemma Aristoy. Carol suma aquesta nova responsabilitat a la de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal. En canvi, perd la de Via Pública, que assumeix Aristoy. En aquesta entrevista explica el perquè d'aquest canvi de carteres i repassa els temes més calents del món de l'esport santcugatenc.

La primera pregunta és òbvia, per què aquest canvi de carteres dins el Govern municipal, i en particular la seva, assumint la d’Esports?

En aquest moment estem en situació de pandèmia i per tant la feina de la regidoria de Salut és molt gran, que recau en la Gemma Aristoy, i calia una persona que es fes càrrec de la cartera d'Esports, i m'ho van oferir. A més, al passar Via Pública a Salut, com que és qui dona els permisos de les terrasses, encaixa. I al mateix temps, posar Esports amb Seguretat, també ens va bé a l'hora de donar permisos dels actes esportius. Ho hem ordenat d'una manera més efectiva dins el context de la pandèmia.

Quin objectiu s’ha fixat per a la regidoria d’Esports?

Continuarem la feina que estava fent la Gemma Aristoy. L'objectiu bàsic sobretot és potenciar el fet que Sant Cugat és una ciutat multiesportiva. No tenim esports de referència com passa a Terrassa amb l'hoquei herba o a Badalona amb el bàsquet. Hem de potenciar tots els esports, jo no crec en esports majoritaris i minoritaris, tot són igual d'importants. Tinc un full d'excel amb tots els clubs esportius de la ciutat i els aniré visitant a tots, i fins que no hàgim visitat l'últim no tornarem a l'anterior. Anirem al futbol, a la petanca i al tir amb arc. I potenciarem l'esport base. Tenim una població jove amb molts nens i hem de potenciar-ho des de l'ajuntament. I al mateix temps, no oblidar la importància per a Sant Cugat del CAR. És un dels centres més importants d'esport d'alta competició i hem de potenciar aquesta imatge que ens dona el CAR.

El Centre d'Alt Rendiment posa Sant Cugat en el mapa, ho sabem tots, i també el posa en el mapa èxits esportius com el que vam viure el cap de setmana passat amb la victòria del Junior femení d'hoquei herba en guanyar la Copa de la Reina. Com va viure la final?

Em va ser complicar anar-hi pel confinament i perquè fèiem un acte de la Marató de TV3 i havia de ser-hi també, si no m'hagués agradat ser a València amb el Junior. És un triomf absolut després de 32 anys de l'última copa. És un triomf d'elles, i també de totes les que en aquests 32 anys es van quedar a les portes d'aconseguir-ho. És una gran victòria que posa Sant Cugat en el mapa d'aquest esport amateur, i un gran triomf de l'esport femení. Algú em va fer la broma que jo podia ser un talismà [somriu].

La victòria del Junior va coincidir en el temps amb una manifestació ciutadana per demanar que no es torni a posar en marxa el camp de golf de Can Sant Joan. Aquest tema no només depèn d'esports, però Sant Cugat necessita un altre camp de golf?

El golf és un esport molt important a Sant Cugat. Tenim el camp de golf més antic d'Espanya que no s'hagi mogut de lloc. El club de gol de Sant Cugat es va fundar el 1914 durant la Primera Guerra Mundial per part de la colònia britànica que estava construint el ferrocarril. S'hauria de potenciar com a esport, ara, què n'hem de fer del de Can Sant Joan, que recordem que està en un parc agrari? Jo he intervingut en aquest tema, no com a regidor d'esports sinó com a regidor de Benestar Animal perquè és un dels llocs on ens agradaria instal·lar el refugi d'animals que volen construir. No hi entro com a esports perquè depèn de moltes variables.

Alguns clubs es queixen que no han rebut les subvencions municipals d’aquest 2020, els pot dir quan les podran cobrar?

Estem accelerant perquè sigui el més ràpid possible. Sembla una excusa, però és una realitat, la covid ens ha aturat moltes coses. És una pandèmia a la qual hem arribat sense manual. Hi ha directriu des d'alcaldia perquè totes les subvencions s'accelerin el màxim possible durant el 2021. És important perquè molts clubs ja s'han gastat aquests diners que encara no els han arribat.

Relacionat amb això, els clubs poden optar a una part de les ajudes covid municipals, però s’han presentat moltes sol·licituds, podrà cobrar tothom?

Les repartirem amb la màxima equitat possible perquè sabem que l'esport ha rebut moltíssim amb la pandèmia. Es parla molt de la restauració amb raó, però tinc amic que tenen gimnasos que han tancat ja per sempre. I dins els esports hi ha diferències, no és el mateix el ioga, l'hoquei o el judo. I aquí cal una feina proactiva de les federacions.

Per al 2021 es va dir que estaria fet el Mapa d’Instal·lacions esportives amb la Generalitat i l’AMB per veure les mancances de la ciutat. En quin procés està?

La intenció és tenir-lo acabat aquest 2021, però també dependrà del desenvolupament de la pandèmia. És una diagnosi important per saber quantes instal·lacions tenim i amb què comptem. Si juguem a ser una ciutat multiesportiva, vol dir que necessitem instal·lacions per a tot.

El grup de Junts per Sant Cugat ha presentat una moció per al proper ple, de dilluns que ve, on demana a l’equip de govern que desplegui el Pla Estratègic de l’Esport, aprovat en ple el 2016. Ens pot avançar la resposta que els donarà?

El primer que vaig demanar-los va ser que passessin la moció al ple del gener perquè va entrar a la comissió informativa dos dies després d'haver desembarcat a Esports i, lògicament, encara no havia llegit aquest Pla Director. El que puc dir és que aquest pla no està en un calaix, s'està aplicant, però necessito temps per saber com s'està aplicant i com el podem seguir desenvolupant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.