Oswaldo Romero: l'impulsor de l'esport escolar santcugatenc es retira

S'ha jubilat després de més de quaranta anys dedicat a potenciar l'activitat física a l'escola Joan Maragall i al Club Muntanyenc


  • Comparteix:

Oswaldo Romero ha posat punt final a la docència després de més d'una quarantena d'anys exercint de professor. Romero ha estat el gran impulsor de l'esport escolar santcugatenc tant a l'escola Joan Maragall com al Club Muntanyenc Sant Cugat. El santcugatenc també ha estat clau com a organitzador de les primeres edicions del Cros Ciutat de Sant Cugat i col·laborador de la Mitja Marató de Sant Cugat. Cugat Mèdia ha fet un repàs de la seva trajectòria a través de diferents personalitats del món educatiu i esportiu.

Oswaldo Romero ha tancat una carrera de 45 anys en el món educatiu dividits entre les escoles Barrufet de Sant Boi, i del Joan Maragall a Sant Cugat. Romero exercia com a professor de matemàtiques i ciències naturals a l'escola del Baix Llobregat i també li van demanar d'impartir l'educació física. La promoció de l'esport escolar en aquest centre educatiu va començar a ser molt potent sota la batuta del santcugatenc.

Després d'una vintena d'anys a l'escola Barrufet, Romero va canviar d'aires per arribar a l'escola Joan Maragall de Sant Cugat. Potenciador de l'esport escolar del centre amb diferents modalitats, però sobretot amb l'atletisme, on l'escola ha assolit diferents guardons a nivell català i estatal. La directora del Joan Maragall, Rosa Roig, ressalta la figura de Romero al centre educatiu.

El segell de Romero a l'esport santcugatenc també s'ha notat a la secció d'atletisme del Club Muntanyenc amb una trentena d'anys i formant nombrosos atletes que triomfen actualment, com Jaël Bestué, que aquest estiu debutarà en uns Jocs Olímpics. El coordinador de la lliga escolar d'atletisme de l'OMET, Sergi Solivelles, destaca que, sense l'Oswaldo Romero i la seva passió, l'esport escolar de Sant Cugat no seria tan potent com l'actual.

La manera de veure l'esport de Romero es focalitza en potenciar els valors de l'esport i el primer punt de partida és l'escola.






Rosa Roig

És una figura molt important a l'escola amb l'esport i amb l'atletisme. És la feina que ha fet tots aquests anys.

Sergi Solivelles

És tota una figura a l'attelistme català. Ell és l'impulsor de l'atletisme escolar.

Oswaldo Romero

Cal aprendre a guanyar i a perdre. Cal treballar la competició des de les escoles amb uns caràcters educatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.