La regatista Cristina Pujol busca finançament a través de la campanya #EllasSonDeAquí

La santcugatenca es presenta a la beca per poder-se dedicar al 100% a la vela i estar més a prop d'aconseguir una medalla a París 2024


  • Comparteix:

Cristina Pujol durant una competició / Foto: Cedida

Cristina Pujol durant una competició / Foto: Cedida

La santcugatenca Cristina Pujol recorre a la campanya #EllasSonDeAquí per recaptar diners per poder seguir entrenant per les olimpíades de París 2024. La regatista ha explicat a Cugat Mèdia que necessita les màximes interaccions possibles per poder guanyar la beca de 5000 euros que destinaria a cobrir el 50% del seu pressupost anual de material. Pujol explica que la vela és un esport bastant car i que cal renovar el material regularment per tal de poder competir amb bones condicions. És per això que sota el lema #ObjetivoMedalla2024 demana la màxima difusió a les xarxes socials.

La regatista entrena sis dies a la setmana durant sis o vuit hores al dia i té unes cinc o sis competicions importants a l'any. Tenint en compte que utilitza una vela nova a cada competició, que l'embarcació l'ha de canviar cada dos anys i que ha de substituir cada dos o tres mesos les cordes, alguns elements del vaixell i la roba per navegar, les despeses són molt altes. Per exemple, una vela costa 500 euros i una embarcació, 7000, comenta.



Pujol ha debutat aquest any per primera vegada als Jocs Olímpics i durant la campanya de preparació ha hagut de compaginar els entrenaments i les competicions amb la feina. Pels jocs de París, el seu objectiu és no tenir cap preocupació econòmica per poder-se dedicar al 100% a la vela i tenir més possibilitats d'obtenir una medalla.


Cristina Pujol

La realitat és que la vela és un esport bastant car, sobretot pel material. Conservar un barco i tenir-lo en bones condicions per poder competir a nivell olímpic és bastant car. Encara que hi hagin beques de l'Estat o ajudes de les federacions, no arribes a poder viure d’això. Per això sol·licito l'ajuda de #EllasSonDeAquí



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.