Quina temporada li espera a l'esport santcugatenc?

Cugat Mèdia analitza el panorama esportiu santcugatenc per a la nova campanya


Temes relacionats

Sergi Enrique, fitxatge estrella del Junior masculí d'hoquei herba ( 1/set/21)

Sant Cugat, la ciutat catalana amb més equips femenins a l'elit de l'esport, darrere de Barcelona (19/mai/21)


  • Comparteix:

L'esport femení, protagonista a la nova temporada santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia

L'esport femení, protagonista a la nova temporada santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia

L'esport santcugatenc viu una nova temporada amb la il·lusió de superar les restriccions de la Covid-19 i de sentir l'alè del públic. El debut històric del primer equip femení del Club Rugby Sant Cugat a la Lliga Iberdrola, màxima categoria estatal, prevista per al 25 de setembre, l'ambició del DSV- Volei Sant Cugat per ser un dels 'grans' de la Lliga Iberdrola o la consolidació del Patí Hoquei Club Sant Cugat femení a l'Ok Liga, categoria reina estatal, són alguns dels atractius que presenta aquesta nova temporada. En clau d'instal·lacions, la coberta de la pista de la Jaume Tubau que utilitzarà el Patí Hoquei i la renovació de les gespes artificials dels camps de futbol són algunes de les actuacions que els clubs esperen amb moltes ganes. Els esdeveniments esportius de referència com la 3a edició de la ReVolta, cursa ciclista únicament femenina amb sortida i arribada des de Sant Cugat, la Mitja Marató o el Cros Ciutat de Sant Cugat són alguns dels actes que hauran de ser confirmats per a la seva disputa o s'ajornaran per les restriccions actuals del coronavirus.

L'esport santcugatenc vol tornar a la normalitat després de gairebé dues temporades amb restriccions i amb competicions interrompudes per la pandèmia. L'esport femení serà el referent a la nostra ciutat amb quatre equips a la màxima categoria estatal dels cinc que hi militen amb l'excepció del Junior masculí.

Junior femení, DSV- Club Voleibol Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat i Club Rugby Sant Cugat converteixen la nostra ciutat com la primera de Catalunya amb més equips a les màximes categories estatals, exceptuant Barcelona.

El Junior femení, després de guanyar la Copa de la Reina, 32 anys després, i finalitzar subcampió de lliga vol seguir al podi de l'hoquei herba estatal. El debut a l'EuroHockey, segona competició europea, també és un bon al·licient per a la plantilla. El club ja ha presentat candidatura per ser la seu de la competició.

L'equip masculí del Junior d'hoquei herba vol superar el llistó de la temporada passada i mirar més amunt. El fitxatge del defensa Sergi Enrique, segon jugador amb més internacionalitats, juntament amb el porter Cesc Mata injectaran experiència a una plantilla plena de joventut.

En hoquei patins, l'equip femení del Patí Hoquei enceta la tercera temporada a Ok Lliga i amb l'objectiu de seguir millorant. Després de participar la temporada passada a la Copa de la Reina i a la fase pel títol de lliga per primera vegada, les de Beto Borregán volen, com a mínim, millorar aquests registres.

Pel que fa a l'equip masculí, l'ascens a l'Ok Lliga és la fita més anhelada. Continuïtat del tècnic, Joan Carles Vadillo, i de la majoria del bloc, amb l'única absència de David Yepes. Una nova campanya per somiar amb el retorn a l'elit estatal de l'hoquei patins.

L'atenció mediàtica recaurà en el femení del Rugby Sant Cugat, que debutarà a la màxima categoria estatal, la Lliga Iberdrola, després del seu històric ascens. Albert Casorrán complirà la quarta temporada com a capità del vaixell.

L'equip de rugbi masculí vol disposar de major protagonisme a la Divisió d'Honor B. El curs passat va estar marcat per la falta d'experiència en alguns dels partits, però que a poc a poc va anar madurant amb el pas de les jornades.

El DSV- Club Voleibol Sant Cugat manté el bloc de la temporada passada i vol participar a la Copa de la Reina per primera vegada a la seva història, a més de repetir classificació per al play-off pel títol. Les jugadores amb més experiència, com Camila Maldonado, Raquel Brun o Aina Berbel, seguiran liderant l'equip juntament amb jugadores joves que han demostrat la seva qualitat com Anna Newsome o les noves incorporacions del planter Zoi Mavrommatis i Elia Rodríguez.

En categoria masculina, l'Handbol Sant Cugat obre una nova etapa amb l'arribada de Dani Ariño, que substitueix Andrei Xepkin. Després d'assolir la millor classificació de la seva història a Primera Nacional, l'equip vol superar aquest llistó amb una àmplia renovació a la plantilla.

En bàsquet, la UESC masculina seguirà per segona temporada consecutiva a Lliga EBA, categoria estatal. Els de Norberto Guerra volen evitar el patiment del curs passat on van assolir la permanència a la darrera jornada de competició. El Qbasket Sant Cugat competirà a Primera Catalana amb l'objectiu de pujar a Copa Catalunya per primera vegada a la seva història. Plantilla amb molta qualitat i amb jugadors amb experiència a categories superiors.

En futbol sala, l'Olímpyc aposta per la continuïtat del bloc que va disputar la fase d'ascens a Segona B. Els florestans seguiran a Tercera Divisió i voldran seguir a la part alta de la taula. El Futbol Sala Sant Cugat ha tancat l'etapa de Manel Muñoz a la banqueta amb una tercera plaça, quedant-se a les portes de l'ascens. Albert Tejero, fins ara segon entrenador amb Muñoz, és qui agafa les regnes de l'equip amb el ferm propòsit de retornar a Tercera Divisió.

En futbol, l'equip masculí del SantCu es postula com a candidat a l'ascens després de finalitzar subcampió la temporada passada. Joventut i planter, l'ADN del conjunt vermell-i-negre, que seguirà dirigit pel tècnic Oriol Alcázar per segona temporada. L'equip femení del SantCu continuarà a Preferent i seguirà competint per l'ascens. Nacho Casanova s'estrena a la banqueta i amb un retorn de luxe, Lidia Rubio, procedent de l'Espanyol B de Reto Iberdrola. A la Segona Catalana masculina, Valldoreix i Atlètic Junior han quedat enquadrats al grup 3 i seguirant sent competitius per estar a la part alta de la taula.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.