Les altes instàncies de l'esport català rebutgen l'augment de l'IVA


Temes relacionats

El DIR veu 'desmesurat' l'augment de 13 punts d'IVA per a equipaments esportius (17/jul/12)


  • Comparteix:

Imatge dels signants del manifest

Imatge dels signants del manifest

Els màxims representants de l'esport català, amb el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, al capdavant, manifesten el seu rebuig a la decisió del govern espanyol d'incrementar l'IVA en els productes i serveis associats a la pràctica esportiva. En un comunicat, expliquen que no s'han tingut en compte els beneficis que aporta l'esport a la societat i que permeten reduir la despesa santiària. Alhora, expressen la finalitat recaptatòria de l'estat i reclamen un pacte fiscal per a Catalunya.

Front comú de les institucions i entitats esportives catalanes en contra de l'augment de13 punts de l'IVA al sector de l'esport. Segons exposen en un comunicat fet públic aquest dijous, aquest increment tindrà una afectació especial a Catalunya, i concretament Barcelona, on s'hi concentra més teixit empresarial i associatiu vinculat a activitats fisicoesportives que en cap altra territori de l'estat.

Asseguren que 'en cap moment s'ha tingut present la contribució del sector a la lluita contra el sedentarisme i les seves conseqüències que, d'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s'associen amb la mort prematura, la reducció de la qualitat de vida de les persones i l'augment de la prevalença de malaltia crònica, és a dir, a l'increment de les despeses sanitàries que, de nou, recauen fonamentalment en les autonomies'.

Conclouen que aquesta iniciativa 'suposarà més ingressos per al govern espanyol i no per a Catalunya' i això comportarà un 'empobriment del sector i contribuirà a incrementar el dèficit fiscal de Catalunya'. Per aquest motiu demanen, 'més que mai, un pacte fiscal just per al finançament de Catalunya'.

A més del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, han donat suport al manifest el diputat adjunt d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner, el màxim responsable de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, el president l'Associació Catalana de la Indústria de l'Esport, Joan Porcar, el màxim dirigent de l'Associació d'Empresaris de Clubs Catalans de Fitness, Antoni Brocal, i el president del patronat de la Fundació Catalana per a l'Esport, Rafael Español.

Faran arribar aquest manifest al Parlament de Catalunya, així com al Congrés dels Diputats, al Senat i al Consejo Superior de Deportes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.