Villadelprat: 'El projecte Epsilon Euskadi ha format molta gent per la Fòrmula 1'


  • Comparteix:

Joan Villadelprat va apostar fort pel projecte Epsilon Euskadi / Font: Big-cups.blogspot.com

Joan Villadelprat va apostar fort pel projecte Epsilon Euskadi / Font: Big-cups.blogspot.com

El santcugatenc Joan Villadelprat explica en una entrevista a Cugat.cat que el projecte Epsilon Euskadi, que dirigia a Vitòria 'està mort'. La crisi i el canvi de govern al País Basc van sepultar un projecte esportiu, formatiu i de recerca que el 2010 pretenia competir en el Mundial de Fòrmula 1. Respecte als possibles canvis en els motors dels monoplaces,Villadelprat assegura que la tendència és fer una Formula 1 més 'verda' però que res no està decidit.

El tècnic santcugatenc, excap de mecànics de Ferrari, entre el 1987 i el 1989, i membre de l'equip de direcció de Benetton els anys 1994 i 1995, Joan Villadelprat, ha explicat en declaracions a Cugat que el projecte que va iniciar a Vitòria, l'Epsilon Euskadi fa un any que s'ha acabat. Villadelprat recorda que amb aquest projecte es va formar molta gent i reconeix que si no es va fer a Catalunya és perquè no se'l van escoltar.

Joan Villadelprat

Està mort. Jo hi creia moltíssim. Era un projecte únic al món. Al País Basc em van donar suport, aquí no.


A Epsilon Euskadi, la gran aposta basca de Villadelprat, la crisi també li va passar factura. Els deutes amb les caixes que van finançar el projecte el van obligar a tancar les seves portes.

D'altra banda, en plena temporada de la Fòrmula 1 continuen els rumors sobre els canvis que es poden introduir en els motors. En aquest sentit, Joan Villadelprat avança que, malgrat tot està en l'aire, la tendèndia és fer una Fòrmula 1 'més verda i econòmica'. El tècnic santcugatenc diu però que els equips són contraris a fer nous canvis ara per l'alt cost que això suposa.


Joan Villadelprat

La FIA busca motors més econòmics i verds. Però també hi ha el rebuig dels equips a canviar perquè és un moment difícil.


A Villadelprat també li hem preguntat pel final del Mundial de Fòrmula 1 i reconeix que és molt millor que el campió no es decideixi fins el final pel bé de l'espectacle.


Joan Villadelprat

És bo que vagi canviant. Podriem dir que les quatre proves que queden són un mini campionat i totes seran importants.


El santcugatenc Joan Villadelprat, actualment analista tècnic de la Fòrmula 1 a TV3 i altres mitjans, assegura sentir-se bé amb el que fa i, ara com ara, descarta altres projectes en el futur.











  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.