Conesa: 'No tinc cap dubte que el CAR és una estructura d'Estat'


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha qualificat 'd'estructura d'Estat' el CAR de Sant Cugat en la seva participació a la taula rodona organitzada pel Centre d'Alt Rendiment Esportiu amb motiu del seu 25è aniversari. L'acte, presidit pel secretari general de l'Esport i president del Consell d'Administració, Ivan Tibau, també ha comptat amb la participació de l'exalcalde Joan Aymerich, que ha remarcat l'encaix del CAR en el model de ciutat, i l'exsecretari general de l'Esport, Josep Lluís Vilaseca, que s'ha referit als orígens i la creació del centre a Sant Cugat.

Els diferents participants a la taula rodona 'El CAR, 25 anys d'història' han repassat la trajectòria del centre, des que l'any 1987 s'inaugurés l'equipament a la ciutat. L'actual secretari general de l'Esport Ivan Tibau, que ha fet d'amfitrió, ha posat l'accent en el futur del centre i la seva viabilitat. Tibau ha remarcat la necessitat de trobar fòrmules per fer sostenible econòmicament un equipament que és referent internacional.

Ivan Tibau

Volem que la gent de fora conegui el que tenim aquí. Tenim unes instal·lacions de primer nivell. Hem de portar delegacions que ens aportin recursos perquè el CAR no quedi perjudicat.


En clau de present i de futur s'ha pronunciat l'alcaldesa, Mercè Conesa, que ha tancat la seva intervenció, en una clara referència a l'actual situació política, afirmant que 'no tinc cap dubte que el CAR és una estructura d'Estat'. Abans però, Conesa s'ha referit a l'estrena del nou mòdul del CAR com un éxit del treball fet per les administracions i de les aportacions del centre a la ciutat.


Mercè Conesa

És un moment molt difícil per fer inverisó. Per tant hem d'optimitzar els espais que tenim en aquest moment. La millora per la ciutat i les entitats és el conveni que vam signar la setmana pasasda amb el CAR.



L'orígen del CAR Sant Cugat té molt a veure amb el canvi de color en el govern espanyol el 1982. Així ho ha manifestat l'exsecretari general de l'Esport, Josep Lluís Vilaseca, que ha revelat que el primer intent de presentar la candidatura olímpica de Barcelona el 1981es va titllar d'inviable des de Madrid. Un any després el PSOE arriba al govern, el català Romà Cuyàs accedeix al Consejo Superior de Deportes i Narcís Serra anuncia la candidatura olímpica de Barcelona. Amb aquests esdeveniments a la vista comença la recerca d'un espai per fer un centre d'alt rendiment que els porta a Sant Cugat.


Josep Lluís Vilaseca

El canvi de govern i amb Romà Cuyàs al Consejo Superior ho va canviar tot en positiu. Si no hi hagués hagut Jocs Olímpics, no hagués hagut aquest centre d'alt rendiment


El 1987 Joan Aymeric accedeix a l'alcaldia de Sant Cugat amb l'objectiu de crear un model de ciutat, i la possibilitat d'acollir el CAR va ser ben rebuda pel nou govern municipal.


Joan Aymerich

L'any 1987 quan vaig accedir a l'alcaldia una de les preocupacions era crear un model de ciutat. El CAR ha estat una infraestructura imprescindible per aquest model de ciutat.



El director del CAR, Joan Fontserè, ha estat l'encarregat d'obrir aquest acte, el primer de la celebració dels 25 anys del CAR, al qual han assistit els anteriors directors, així com exsecretaris generals de l'Esport, membres de federacions, esportistes, i diferents professionals del món esportiu, també el local.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.