Clubs esportius reclamen un nou pavelló per acabar amb la saturació


Temes relacionats

Conesa demana a l'Àrea Metropolitana un nou pavelló per aquest mandat (24/feb/12)


  • Comparteix:

Imatge del pav 3 / Font: Localpress

Imatge del pav 3 / Font: Localpress

Clubs esportius de la ciutat demanen la construcció d'un nou pavelló per afrontar l'actual saturació dels equipaments municipals, una situació que han manifestat en reitarades ocasions a l'Ajuntament. Les previsions de creixement dels clubs per al curs vinent indiquen que el problema s'agreujarà encara més, segons les entitats esportives consultades.

La majoria d'entitats esportives de la ciutat treballa des de fa dies en l'organització del curs vinent. Intenten planificar quin serà el dia a dia dels seus equips, però el principal obstacle amb què es troben és la falta d'espai.

El Volei Sant Cugat és un dels clubs que reconeix que l'any que ve el pavelló de Valldoreix es quedarà petit per encabir tots els seus equips. El president de l'entitat, Miquel Martínez, reclama un nou equipament en un futur no gaire llunyà per afrontar la demanda.

Miquel Martínez

Està clar que Sant Cugat necessita una instal·lació nova. És important saber si els propers cursos la podrem tenir.


Un altre dels clubs afectats, consultats per Cugat.cat, és l'Handbol Sant Cugat, que aquesta temporada disposa dels espais justos per als seus equips. Segons el seu president, Davide Bonaccini, l'any que ve l'entitat creixerà en almenys dos equips més, raó per la qual el problema d'espai serà manifest. Bonaccini, que coincideix amb el president del CVSC en la necessitat d'un nou equipament, reconeix que es parla del tema sense que hi hagi, però, cap confirmació oficial als clubs.

Davide Bonaccini

L'Ajuntament reconeix que calen espais adicionals, de la mateixa manera que reconeix que estan saturadíssims. El creixement de Sant Cugat indica que és necessari fer una instal·lació nova.


El bàsquet local també acusa les mateixes dificultats que el volei i l'handbol. La UESC, entitat que combina l'ús de les instal·lacions municipals amb altres privades de lloguer, preveu recuperar sis equips per al curs vinent, els mateixos que va perdre fa dos anys. La presidenta de l'entitat, Mònica Mateu, afirma que 'el grau de saturació actual és màxim i poca cosa més es pot fer', però que el problema ja fa uns anys que s'arrossega.

Mònica Mateu

Esperem que es pugui resoldre. L'objectiu d'aquest any eren els arranjaments i estan estudiant la possibilitat de solucionar el tema amb noves instal·lacions. Esperem que pugui entrar en el programa electoral següent.


La possibilitat de fer un nou pavelló no és nova. El 2012 l'alcaldessa, Mercè Conesa, va apostar per la construcció d'un pavelló a la Guinardera a càrrec de les inversions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La crisi, però, va fer replantejar aquesta opció al consistori, que finalment va optar per millorar els equipaments actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.