Canvis en el recorregut i en l'horari de sortida, novetats de les Milles de Valldoreix d'enguany

Les modificacions estan pensades per millorar la seguretat de la cursa i afectar menys el trànsit i el comerç local


  • Comparteix:

La cursa s'ha presentat a la sala de plens de l'EMD / Foto: Cugat Mèdia

La cursa s'ha presentat a la sala de plens de l'EMD / Foto: Cugat Mèdia

L'EMD de Valldoreix ha presentat aquest divendres la 17a edició de les Milles de Valldoreix, que enguany arriben amb modificacions en el recorregut i l'horari de sortida. Així, la cursa donarà el tret de sortida a les nou del matí, mitja hora abans que en les darreres edicions, i es modificarà lleugerament l'itinerari. Amb aquests dos canvis, els organitzadors de la cursa volen millorar la seguretat de la cita i evitar incidències en el trànsit i en el comerç local. Aquesta 17a edició, que tindrà lloc el 22 de març, serà l'última que se celebrarà en format mixt, ja que el ple del territori va acordar recuperar les Milles Femenines.

El vocal d'Esports de l'EMD, Bernat Gisbert, ha explicat que se celebraran aquestes milles al març per visibilitzar el Dia de la Dona, però que la intenció de l'administració és donar continuïtat a les milles mixtes en una altra data del calendari. Per la seva banda, el director de la cursa, Rafa Meléndez, ha explicat que les inscripcions avancen 'a bon ritme' i que el seu objectiu és mantenir els números dels darrers anys.

Com en les darreres edicions, la cursa està dividida en les tres i les cinc milles i les curses infantils. Les primeres donaran el tret de sortida a les nou del matí i les segones a les onze del matí. Les inscripcions es poden formalitzar al web de les Milles fins al 8 de març i tenen un cost de 10 euros. Per a les persones en situació d'atur laboral i els menors de 18 anys la inscripció és gratuïta.

La solidaritat també estarà present en l'edició d'enguany. Un any més, l'EMD aportarà 1.000 euros al Fons de Cooperació Social Sant Cugat - Valldoreix, una entitat que s'encarrega d'ajudar a les persones que no poden arribar a pagar algunes necessitats més enllà de les bàsiques, com pot ser la visita al dentista o les colònies escolars d'un fill. Aquest fons funciona des de 1998 i des de llavors ha realitzat préstecs per un valor de més de quatre milions d'euros.


Bernat Gisbert

Quan diem que són les darreres milles mixtes no vol dir que desaparegui aquest format ni molt menys. La idea és que el mes de març es facin només femenines per visibilitzar el Dia de la Dona. Farem una altra cursa en una data diferent al calendari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.