Un 25% dels inscrits a la Mitja Marató i la Cursa Popular són santcugatencs


  • Comparteix:

La 29a edició de la Mitja Marató i 1a edició de la Cursa Popular, organitzada pel Club Tennis Natació Sant Cugat, el Club Muntanyenc Sant Cugat i l'Ajuntament, que es disputarà pels carrers de la nostra ciutat el 30 de setembre compta, a dia d'avui, amb 1.400 inscrits, dels quals només un 25% són santcugatencs. L'organització, però, espera que el nombre de corredors locals creixi fins el dia de la cursa. Enguany, la Mitja Marató tindrà un circuit més planer, mentre que la Cursa Popular, de cinc quilòmetres, vol assolir un bon nombre de participants en la seva primera edició. Cugat.cat és mitjà oficial de la prova.

Enguany la Mitja Marató modifica el circuit per afavorir el corredor. Per a la 29a edició, l'organització ha decidit que els participants facin dues voltes a un circuit de poc més de 10 quilòmetres. A més, aquest any també hi haurà la 1a edició de la Cursa Popular, que constarà de cinc quilòmetres. Amb aquestes novetats s'espera que la prova millori tant qualitativament com quantitativa. Pel que fa a la Mitja Marató, donarà el tret de sortida a dos quarts de deu del matí a l'avinguda Pla de Vinyet. L'arribada serà a la plaça de la Vila i el temps límit per recórrer els poc més de 21 quilòmetres és de dues hores i mitja. Com és tradició, la cursa passarà per diferents llocs emblemàtics de la ciutat com el Monestir, l'Arxiu Nacional de Catalunya i el Teatre-Auditori, entre d'altres, i disposarà de tres punts d'avituallament, als quilòmetres cinc, 10 i 15. Pel que fa la Cursa Popular, arrencarà mitja hora abans que la Mitja Marató i s'haurà de fer amb un temps màxim de 45 minuts.

El director de la prova, Manel González, ha explicat que per involucrar la ciutadania amb la cursa s'organitzarà la Fira del Corredor amb la participació de diferents empreses que col·laboren amb la Mitja, a més d'afegir un toc més cultural amb música i castellers a càrrec d'entitats de la ciutat.

El president del Club Tennis Natació Sant Cugat, Jordi Forcano, considera que un dels objectius és millorar el nivell de la prova.

Jordi Forcano

Pujar el nivell de la Mitja Marató. Fer un circuit urbà, on la gent s'impliqui. Serà una prova que la ciutat la viurà i serà un èxit per l'organització.


D'altra banda, el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces, es mostra confiat a arribar a una xifra d'inscrits propera als 2.000.

Francesc Cruces

El top és 2.000. No sé si ho assolirem però en aquests 10 dies i haurà un nombre important de participants que s'inscriuran.


El regidor d'Esports, Xavier Tizón, espera que la gent de Sant Cugat respongui després de l'esforç que ha fet l'organització.

Xavier Tizón

Seria una llàstima que després de l'esforç que fem, la ciutadania no reconegues aquesta feina però segur que el dia 30 aquest 25% pujarà.


L'acte de presentació, que s'ha dut a terme a la sala de plens de l'ajuntament, ha comptat amb els organitzadors de la prova, el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces, el president del Club Tennis Natació Sant Cugat, Jordi Forcano, i el regidor d'Esports, Xavier Tizón. També ha estat present la nedadora olímpica Erika Villaècija, que participarà a la Mitja Marató. Les inscripcions estan obertes fins els dijous 27 de setembre i es poden fer on line a Mitjasantcugat.cat o de forma presencial a la seu del Club Natació, Muntanyenc o OMET.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.